Idag har jag sovit ut så jag var pigg.
Var ute med hundarna en runda på förmiddagen Alfons & Ice busade i skogsdungen utanför mig. Sedan hade jag lite egentid med Tyson då vi kastade boll och busade.
Sedan spenderade tid med min pojkvän Manuel åt jätte god mat som han lagade bläckfisk,räkor gryta med risacotto om det nu heter så? :P

På eftermiddagen kl 15:00-16:30 Tog jag med alla tre och gick till skogen där de först fick busa av sig,
Sedan tränade vi bollsök. både raksträcka och krokiga spår. 

Tyson: var den som presterade bäst  i dag, han hade full fokus och använde nosen bra. Han ger inte upp utan anstränger sig helhjärtat.  Jätte kul att se honom jobba. 

Ice: han hade fokus nosen nere i marken, tog lite längre tid för honom att finna bollen , men när han hitta den var han super glad :P  min gullunge

Alfons:  han var som en valp idag, på värsta bushumöret, när han hittade bollen kasta han upp den i luften oh fångade den, han lekte själv idag. Men sökte bra efter bollen

Sedan blev det hemmåt oh städa, dammsuga oh fixa!  Skönt när allt är rent & fint sen!
 
Vill börja med att säga att vi är med i en tävling som anordnas av Anna
Det är en tjej som tecknar jätte vackra bilder. Gå in o kika vettja & var med! :)

Varför vi vill vinna?
Anledningen till att vi skulle vilja vinna är att, det är aldrig någon som lyckats teckna av alla 3 på samma bild och fått dom bra. Skulle vara helt underbart att ha en tavla här hemma med alla 3. Mina hundar Alfons, Tyson & Ice betyder enormt mycket för mig, är mina tränings vänner,arbetskamrater men även mina bästa vänner.
Mer än bara"hundar" som många brukar säga att dom"bara" är.

De utbildas som terapihundar och jag funderar även på att göra ett visitkort av tavlan som vi skulle
 
Well var ska jag börja! Ice har varit riktigt dålig haft diarré ända sedan igår, min kära pojkvän har gått ut med honom 1gg/halvtimmen.  Men nu på kvällen verkar han vara mycket bättre. Dock ha hann inte varit lugnare för det utan lika tokig & glad som vanligt.

Var hos arbetsförmedlingen kl:10:00-12:30 pratade med min handledare om lite planer för framtiden. Inte lätt att vara vuxen och hålla ordning på allt! Men ändå känns som jag har hyfsat koll på allt som ska fixas med Akassa osv.
Efteråt kom jag hem och la mig & sov i 2 timmar då jag var trött sedan jag jobbade igår.



14:00-17:00 Ute med hundarna fotograferade då det fanns lite sol och kastade boll. Tränade även lite freestyle trick med Tyson & Alfons. De var taggade och samarbetsvilliga, älskar att se hur de koncentrerar sig och har fokusen på mig! 1 chihuahua & cocker spaniel passerade när jag hade Tyson lös. Fick värdens blick från damen som ägde dom. blicken: "hur -kan-du-ha den-där-saken-lös?!  Sedan började hennes hundar göra utfall medan både Tyson & Alfons sket i dom och kollade på mig. Stolt matte här <3

17.00-18:00 på med joggingkläderna och springa med Ice. Han var helt överlycklig då han har fått vilat sig oh ta dte lite lugnare igår. han hade mycket energi och skötte sig galant när vi sprang. han fick vara lös en stor del av rundan och sprang vid min sida. Dock mötte vi två amstaffmix som inte var så trevliga och gjorde utfall. Ice höll sig lugn ,lösgående vid min sida han ignorerade bilar & människor. Han var verkligen jätte duktig! <3
Må gott felicia & de fyrfotade vännerna ♥
 
Jag valde den här rasen då jag älskar deras arbetsvilja, deras följsamhet och tokiga sätt att busa på.
Ice var en present från min pojkvän, dock fick jag välja kennel då han inte är så insatt i hundlinjer osv.
När han berättade att jag skulle få en australian shepherd av honom kändes det ofattbart.

Ice är en hund som har otroligt mycket energi och är alltid på för att träna.
Han älskar alla hundar tikar, hanar ,valpar,unga & gamla.
Han älskar även alla människor & andra djur.
De egenskaper han har är galen, envis, stark vilja, samarbetsvillig, lite vaktig ,alltid vaksam.
Han är en hund som alltid är glad även när man är arg på honom.
Han tar inte åt sig så lätt utan skakar snabbt av det.

Han är en hund som ger många skratt om dagen men också en hund som får dig att vilja rycka av ditt hår från huvudet. Han är intensiv, snabblärd & matglad.

Må gott MVH Felicia och de fyrfot

 
När värden känns för stor och för snurrig
Ta en minut stanna upp titta dig omkring 
Skrik,gråt, skratta ta en minut låt känslorna storma.
Efter stormen kommer lugnet
Njut av lugnet för snart vrids klockan fram och allt börjar igen.
 
Promenad med Kicki & Tubbe (papillon) och mina 3 monster
Tyty betett sig väldigt illa, skrikit hela dagen som en stucken gris.
Han är väldigt bra på att skrika pga
- det är för blött på marken
- han får inte gå var han vill i kopplet
- Inte får nosa där han vill

Tyty väldigt pinsam & dramatisk hund! Människor blickar  är inte nådiga när man är ute och går och han får för sig att skrika alla människor tittar dömande på mig med sina blickar som om jag gör något?  Men sen ser de att jag bara står bredvid och han skriker då fortsätter människorna sakta gå. 
Kan berätta att hans kompis Tubbe (papillon) är likadan, de skriker för ingenting.
Väldigt signalkänsliga båda två.
Dock totalt älskar Tyson  & Tubbe varandra.
De går gärna bredvid varandra och pussas om de får chansen.

Alfons & Ice har skött sig lite bättre i alla fall men har varit ändå ganska "prova-på-gränser-dagen"
Må gott felicia och de fyrfotade vännerna

Ajaj , Kicki ,Tyty ,Tubbe & Alfie

 
Ice och jag åkte dit lite tidigare så vi var säkra på att vi kunde hitta. VI  kom dit
40 minuter för tidigt,  vi gick in på bagarmossens väntesal för hundar,först vägde jag honom 24kilo sen satte vi oss ner, men där kunde juh inte Ice sitta still, han började pipa för de här var:  SÅ TRÅKIGT!  enligt honom.
Tyckte synd om de andra 2 hundra som låg där lugna och fina och verka tycka att Ice var jobbig.

Så jag Ttog ut honom för att låta honom aktivera sig lite vi tränade lite freestyle, kastade boll och han sprang sitt rus runt i skogen. När vi kom tillbaka anmälde vi att vi hade kommit och  fick sedan sätta oss ner i väntsalen för hundar.  Då var han tyst och sa inget alls. Vi hann knappt sätta oss ner för då kom veterinären och ropade in oss.
Ice vart jätte glad och hälsade på veterinären med pussar och lite hundsnack.

Jag är inte trött jag vilar bara ögat!

Sedan fick Ice sömnmedel 0,3mg och lämnade oss ensamma i rummet. Ice vandrade runt i rummet och sedan la han sig i mitten på bordet. Han kämpade emot för att inte somna. varje gång han kom på sig själv så försökte han väcka sig själv. Till sist trodde jag att han hade somnat då han låg på sidan av bordet. Då kom veterinären in och då vaknade ice å han flyger upp ställde sig på alla 4 för att hälsa. Veterinären skrattade lite och sa att vi får ge han en dos av sömnmedel till, Ice vart super glad och brydde sig inte om att man skulle ge han en spruta till.
Vi blev lämnade 20 minuter ensamma igen. ice ligger på sidan viftar lite på svansen då & då.  När veterinären kommer in reser han huvudet och viftar med svansen.  Veterinären berätta att vi ska sätta bomull i öronen så att han inte hör så mycket. Ice var avslappnad i musklerna men ögonen vakna, huvudet rörligt och svansen viftandes. 

Jag & Veterinären bar tillsammans in honom till röntgenrummet, där vi la honom på en blå madrass. Han vaknade till och tyckte att tjhoo nu kör vi!  Dock stod vi en stund oh klappade så han la sig ner och slappna av.
Tog röntgenbilderna och veterinären bar tillbaka honom i famnen till det andra rummet.

Han sa: jag ska hämta uppvaknings spruta kommer snart.
Okej sa jag
Ice- Jag är vaken behöver ingen spruta!

Han gick direkt upp från bordet som var ca 30 cm från golvet (var ett hissa upp bord). han var lite groggy men han stod på sina ben gick fram till mig pussa på mig och visade tydligt, att jag är vaken och är inte trött. Min lilla envisa aussie. ♥ Dock fick han 1/3del av sprutan då han var lite vinglig, Ice brydde sig inte alls om sprutan utan gav en massa pussar till veterinären och satte sig sedan i knäet. Gulle pojken ♥

På vägen ut köpte jag en rosa liten leksaksgris till Ice han blev super glad ♥
På bussen hem sa han ingenting la sig på sätet bredvid mig,  när vi gick av bussen gjorde en liten äcklig chihuahua utfall på honom, Ice bara ignorera och gick sedan raka vägen hem. Ice ville hem, väl hemma pussa Tyty på honom och de somnade tillsammans ♥
Har även köpt mat ill vovvarna och då fick vi 2 gratis paraplyer! älskar den affären så underbar! <3
Må gott Felicia och de fyrfotade vännerna
 
Tyson och jag är med i en tävling genom petster November tävling och ligger just nu på 2:dra plats. Vi skulle  behöva din röst. Du klickar på länken här nedanför och sedan gillar du bilden där.
Klicka här för att rösta
 
Visst är det underbart att ha hund? De skänker en så mycket skratt i vardagen. Jag börjar bli mer och mer taggad på Stockholms mässan som är den 15+ 16 december. Tanken är att jag ska stå i husse montern tillsammans med assistenhunden & rehabnhunden på Lördagen och sedan på Söndagen ska Ice ställas ut. Ska kanske även sitta i Australian shepherd montern. Så är ni på Stockholms mässan är ni välkomna dit att hälsa på oss!
Jag lovar vi bits inte! :)
Ice har blivit mycket bättre på passivitet, innan när han var mindre så stod han och skrek rätt ut i luften medan nu kan han småpipa ibland men slutar när man säger till honom. Han kan faktiskt stå och titta när jag tränar med Alfons eller Tyson och bara stå där. Stolt över hans framsteg! ♥
 
Idag är det en sorglig dag nämligen en av Tysons bästa kompisar har fått somna in.

Mikksen, Pumi
Han var den hunden som visade Tyson hur man lekte och hur man skulle dela med sig av sina leksaker.
Han gav Tyson självförtroende och visade att livet inte var så farligt.
Han & Tyson hade alltid pusskalas eller mer hångelkalas. 
Han hjälpte Tyson att komma  tillbaka och hitta sig själv.

Mikksen var en väldigt glad hund med väldigt mycket energi kom till min kompis Elin när han endast var 6 månader gammal och skulle annars ha avlivats om hon inte tog emot honom. Mikksen var en hund som var hyper och otroligt lättlärd, lite rädd för män och hade mycket i sitt bagage från de förra ägarna.
I början av när han kom till henne var han ängslig och väldigt nervös, gjorde utfall, men tillsammans med Elin utvecklades det till ett helt fantastiskt team där det fanns tillit, lek, bus var underbart att se de här två tillsammans.
Småsaker som alla hundar brukar ha enkelt för blev stora steg i vardagen för Mikksen.

Men Elin och Mikksen de tog sig igenom de flesta hindren i livet men till sist orkade inte Mikksens kropp.

Vill bara  tacka för att jag fått lära känna den här underbara hunden Mikksen, en väldigt speciell kärleksfull hund som verkligen var en sådan hund man bara träffar en gång under en livstid. Mina tankar går även till Elin som har kämpat tillsammans med Mikksen.

Vila i frid älskade Mikksen du är högt saknad ♥