Jag tror Ice har kommit in i en ny trotsålders period 20 månader gammal nu. Han kommer inte lika snabbt på inkallningarna &  ignorerar  kommando som han anser är  onödiga tex ligg på tåget.  Eller så utför han kommandot &  förväntar sig att  han skall få godis annars reser han sig upp igen.  När han får en tillsägelse  att lägga sig ner  då skriker han om han inte får som han vill. Passivitets träningen har dock gått framåt idag på hemresan  pep han ingenting verken på tåget eller bussen.  Men jag säger TÅLAMOD! både han måste lära sig tålamod & jag med.  

Han är aldrig trött, hur är det fysiskt möjligt?!
Men vi ska ta oss igenom denna period, inget är omöjligt & det gäller att kämpa sig igenom. Är glad över de framsteg vi gjort & är säker på att vi kommer kunna  göra fler framsteg.

Idag har jag varit med Tiffany & hennes vita hedershunds valp Curre & Tilda (Blandras)
Jag hade Alfons &  Ice med mig. Vi var ute & promenerade sammanlagt 2,5 timme.
Var faktiskt riktigt skönt, inga människor, inga hundar. Lugnt & skönt.
Ice var mega jobbig skulle vara i centrum hela tiden & ville leka med lilla Tilda på 12 år men hon ville ej leka med honom. Men vad ska man säga Ice är Ice.

Ty har vilodag idag då han tränade igår men blir nog massa kel & bus med honom ♥
Han vill juh inte ut i de blöta :P

 
 
Idag var vi på Gärdet i Stockholm & träffade Johanna, Leija & Zelda.
Var nästan inga människor på Gärdet idag då snön har börjat smälta så det var lite slask här & där men hundarna var lika glada för det & sprang runt & busade. Kom även massor av kråkor som ville ha godis.
Väldigt tama var dom så kändes som de nästan var hundar.

Efter att vi plaskat omkring ett tag  begav vi oss till Himmelska hundar.
Väldigt mysigt café, jag beställde bakad potatis dock lite dyrt då de höjt till 105 kr  & innan kostade det 95kr.
Ice betedde sig inte så trevligt han skrek & skrek men skulle jag släppt honom så skulle han gladligen hoppat upp & försöka ta allas mat på bordet.

Sedan hemåt lämna Ice vila 1 timme & iväg med Tyson för att träna wp med SWB klubb i Stockholm.
Vi gick en bra runda & jag blev rätt trött i mina ben, ty drog på bra som vanligt.
Nu är jag äntligen hemma & har myskväll med min pojkvän

MVH Felicia och de fyrbenta vännerna ♥
 
Idag träffade Ice för första gången aussietiken Lyra på  Gärdet.
Har nog aldrig sett Ice så glad i en tik som han var när han såg Lyra.
De busade jätte fint tillsammans men han försökte hoppa upp på henne men hon sa till & då tycker Ice det är ännu roligare. Desto argare en hund är på honom desto  roligare tycker han leken är. 
Men han lyssnar ändå bra.

Men de här två passade verkligen bra tillsammans när de busade runt i snön. Ice första riktiga förälskelse i en tik.
Var härligt att gå på Gärdet då de inte var så mycket hundar & ändå inte så jätte kallt utomhus.
 
Idag var det wp träning lååångt ut på landet tog 1 timme, 5 minuter dit.
Hatar att jag inte har bild då skulle allt varit så mycket enklare! 
Hade endast med mig Ty dit.

Träningsmässigt:
Vi fick en kedja som vägde 8 kg som vi skulle ha som uppvärmning,  satte på Ty  wpselet oh så gick vi alla tillsammans med hundarna. Vi var ca 6 personer & så hundarna.
Tyson morrade idag  2:dra gången jag någonsin hört honom morra, han morrade på en hane som heter Rocky (amstaffmix) Den här hanen känner vi sedan tidigare då den gick på dagiset där jag jobbade innan.  Jag förstår honom, den här hanen spände upp sig mot Ty stod spänt & bara väntade.
Jag sa naturligtvis till Ty att sluta & det gjorde han.
Men det märktes tydligt att han inte gillade hans utstrålning & han visste exakt vem det var.
De andra hundarna brydde han sig inte ett dugg om.

Vi gick en runda med kedjan sedan kom vi tillbaka & tränade kontaktövningar  & det var rätt skönt då vi har det sedan innan, då vi tränar lydnad så himla skönt! Sedan tränade vi att hundarna skulle sitta kvar på ett ställe &  ge frikommando när de skulle komma.  Jätte skoj förutom att ty tyckte det var lite äckligt att sitta på den kalla marken.

Vagnsdragning:
Idag fick vi tyvärr inte vara med på  den träningen då  vagnen väger 100kg & de vill att  man skall ha varit där ett tag & provat på drag. Det är bra att de har strikta regler. Men var väldigt skoj att se de andra hundarna dra & hur de tränar det.




 
Idag var vi långt ute på landet, självklart krånglade Tunnelbanan på väg dit så de tog dubbelt så lång tid!
Och när jag väl kom fram hade jag problem att hitta till ridhuset, men till sist kom jag faktiskt fram!
Vi tränade med hela gruppen och satte ihop ett program tillsammans som vi skall öva på & planerar även inför sommaren då  vi skall ha ett träningsläger med alla djur & människor.

Var en trevlig dag & Alfons skötte sig jätte bra, platsliggande är han grym på med massa av av störning & han ligger kvar! Dock var det kallt utomhus så han fick ha både skor & täcke på sig, men han frös inte en enda gång så det kändes skönt. Var skoj att ha en dag att träna med bara Alfons, egentid oss ♥

Fick även hem vårt pris vi vann från Svenska Djurapoteket nämligen laxolja :)
 
Idag har jag träffat Erika som jag gick i samma skola som, sist vi träffades var hela 4 år sedan!  Herregud vad tiden går snabbt!  Vi snackade en hel del om hur allt var nu & då haha då känner man sig verkligen gammal!
Dock  är det positivt att man utvecklats och vuxit, man kan inte alltid vara ung.
Träffade även hennes  underbart söta son. 
Blev inget dragande  med pulka dels för det inte  fanns någon snö  & för hennes son var lite trött.

Mötte upp Johanna på Brommaplan där vi gick till djuraffären & tittade  på hundsaker.  Fick många  kommentarer om Ty idag, ohh  det är en sådan nannydog? eller oh kolla hunden har kläder på sig,  till & med en pappa som  försökte få Ty att prata. Men en kvinna sa: oh vad söt han är, han ser så speciell ut. Det värmde kan jag säga ♥

Har varit riktigt kallt idag men Ty har inte frusit en enda gång då han haft både skor & overallen på sig. Fungerar väldigt bra & helt klart godkänt från honom. Åkte  även i rusnings trafiken, fick pressa oss på ett proppfullt tunnelbana tåg, Ty han skötte sig så bra, lugn, la sig ner på allas fötter & gilla läget.  Stolt över hans sätt att hantera stressade situationer!

Alfie & Ice haft vilodag bara vanliga promenader med husse. Det kan vara skönt det med ibland.
Puss från oss Felicia & de fyrfotade vännerna ♥
Till minne  till en kompis hund ♥ Beklagar :( <3
 
Var ett tag sedan jag skrev här men har äntligen hittat motivationen igen.
Har varit på hundinstruktörs utbildning 3 dagar i rad nu via Hundens hus.
Det är en sån underbar stämning, trevliga människor & bra lärare.
Mycket hundträning & diskussioner.
Trivs toppen & ångrar mig inte en enda sekund att jag utbildar mig där :)

Idag var jag på hundträff på Gärdet.
Var inte så många hundar som det brukar vara men i -15 grader så förstår man det.
Har även ändrat min vattenstämpel då  de förekommer stölder av mina bilder på olika sidor.
Så ni  får helt enkelt stå ut med  vattenstämpeln.

Var & köpte ny mat av torrfodret till hundarna sen ska jag köpa färskis snart också.
Tyson körde wp & drog  hundmaten men på tok för lätt! 
Han gick som om det inte vägde något alls.
Han hittade även en stoooor boll & han blev helt överlycklig ♥

Alfie han har haltat idag  på tok för kallt :( 

Må gott MVH Felicia & de högt älskade ♥

 
Tyson var inte så glad på mig när jag släpade ut honom & Ice på 1 timmes promenad i snöstorm. Dock älskade han juh sina nya skor, han fryser inte alls, så helt klart godkända! Plus sin overall & med boll i munnen traskade han lös vid min sida, tittade upp på mig då & då som om ja vore helt från vettet att ta ut honom i det här vädret!

Ice var också lösgående fast han gick inte han sprang från ena hållet till andra hållet. total galen & överlycklig att vara ute i snöstormen.

När vi kom en bit så så hörde jag skrik, jag vände mig om & såg en mops komma springande mot oss & en tjej springandes bakom, men så svängde den av i en korsning & sprang efter traktorn som skottade. Tjejen sprang & skrek i ren panik, hunden närmade sig traktorn i sista sekund stannade traktorn. Hunden var precis under traktorn vid hjulet. Som tur var klarade sig hunden. men var en läskig situation.

Ty & Ice stod vid min sida, jag vart helt chockad. Sedan fortsatta vi traska vidare. Då hörde vi hundbråk & människor som skrek. Hur det gick vet jag inte då vi inte såg det, Ty & Ice kände att jag var ganska orolig så de gick bredvid mig & var väldigt lugna. Misstänksamma till alla som närmade oss skällde inte eller så,men höll sig bredvid mig hela vägen hem.

Sista 10 meterna hem sprang Tyson han var så himla glad, det var som om han inte hade varit hemma på en evighet,han stoppade om sina leksaker 6 kurrade ihop sig under sitt täcke & somnade ♥

Själv tog jag ut Alfons & Ice på en runda direkt efter, gick ner så de fick busa runt i snön som galningar, efter endast en halvtimme så haltade Alfons & skaka då han frös så mycket så då gick vi in & vila.

Nu ska jag ha en myskväll med alla älsklingar ♥

Nytt trick inlärt idag, äntligen köpt en ny lampa på Ikea för 100kr, har letat efetr en sån jätte länge & äntligen hitta jag en  :D