Måndag brukar alltid vara den jobbigaste dagen på hela veckan , brukar alltid vara mycket att göra. 
Men idag var det en helt underbar dag. Lugnt på jobbet men  hann ändå fixa mycket saker. 
Efter jobbet kom Felicia,achilles och Min Alfons och mötte mig! 
Oh saknat Alfons  en massa min älskade unge ♥ 
Haha fast saknat achilles oh felicia också!  :) 

Var jätte fint väder sol och varmt oh skönt!  Vi gick till hundrastgården och släppte alla 3 hundar. 
Som sprang och busade med varandra. Så kul att se!  Sedan kom det  2 killar med en amstaff och frågade om de fick komma in men den tiken var rätt dominant så vi sa nej. Sedan stod vi kvar ett tag och pratade med dom.
Du kommer inte här från?  Ne jag kommer från Skåne.
Jaha det gör väl du med sa han till Felicia?  XD  Hon har inte alls  Skånedialekt.
Den ena killen hade bott i Malmö i 4 år men hade nyss flyttat hem igen. 

Efter ett tag kom en fyllegubbe som skulle kliva rakt in i hundrastgården. Men vi sa nej innan han hann öppna grinden. Han bara varför får jag inte komma in? 
Jag- Du blir smutsig! 
Han- Men jag har inga vita byxor på mig
Men han fick hälsa på hundarna över stängslet.

Han var rätt snuskig  han!  Stod och snacka om att han hade haft en 3 kant och att vi hade 3 olika hundraser som gick tillsammans och han hade 0ckså varit med 3 olika "människoraser". Det roligaste var när han frågade:
- Är alla 4 hundar era?
- Vi svarade det finns bara 3 här inne! hahahha

Sedan kom det 3  tjejer.  Den ena känner mina hundar sedan tidigare  och  hoppade in i hundrastgården för de ville kela och det gick faktiskt bättre än jag hade förväntat mig. Ice var lite hoppig men slutade efter ett tag. 
Så vi hade  3 hundar,3 tjejer i hundrastgården, 2 Felicior :p

KVÄLLEN:
Tränade vi med Frisbee med Tyson och passivitet för Ice, Achilles och Alfons. Tyson skötte sig utmärkt många förbipasserande hundar och människor.  Och han var lös hela tiden och hade full fokus på Felicia som tränade med honom :) Felicia visade även vad hon hade lärt Alfons "Packa väskan"  jätte kul att se och så kul att se dom jobba tillsammans. Ice  var lite halvt uttråkad att träna passivitet och pep lite men inte så mycket. Achilles var för det mesta Tyst och Alfons låg ner och njöt av gräset.

Sedan följde vi dom till busstation och gick hem igen och tog det lugnt.

20:00  Då var vi och såg Valborgs Elden och tränade passivitet, hade bara Alfons och ice med mig. Alfons var stencool och Ice  ville juh leka med barnen men la sig sedan ner bredvid Alfons och kollade runt på allt.  Duktig ice börjar bli på passivitet, då det var många människor,hundar och barn :) 

Glad Valborg på er
önskar Felicia och de fyrtassade

(Bilder redigerade av Felicia och de som hon är med på har jag fotat och hon redigerat)
 
9.30 Vaknade vi hemma hos kenneln.  Vi hade sovit som små änglar och jag kände mig helt utvilad och glad.
Gick ner och gav ice frukost och ställde sedan ut honom i en stor rasthage med 2 schnauzer valpar då tänkte jag nu kan han leka ut sin energi. Sedan gick jag in och åt frukost ägg på mackan med lite kaviar gott!  haha har blivit tradition med den frukosten :)

Sedan efter frukosten går jag upp för att byta om och kollar ut genom fönstret då ser jag Ice sitta dinglandes i hörnet av gallret som är 2 meter högt!  Men han får inget fotfäste så han trillar ner igen i inhägnaden. Sedan gör han det här om och om igen hahah  envisa hund!  Han ville hellre vara med mig än leka med hundar!  älskar att jag är roligast för honom och att han alltid väljer mig förre allt annat ♥

Sedan begav vi oss från kenneln och åkte till Upplands Väsby- Stockholm centralen där min underbara pojkvän mötte mig!  Gud vad jag har saknat honom om det så bara var över en helg!  Han hade med sig cd-spelaren som vi skulle ha när vi tränade freestyle! Vi begav oss mot Kungsträdgården och mötte alla människor från alldogs cancan.  Ice  var helt ur styr de 2 första gångerna jag tränade han var överallt och ingenstans och jag bara fattar inte var han får all sin energi från? :O

Sedan 3.dje gången då var det full fokus på mig!  Han gjorde alla saker  extrema men med full fokus på mig. Freestyle är verkligen vår grej!  Vi älskar det!  Sedan gick vi in många gånger efetr det. Han blev bättre och bättre för varje gång vi tränade! Hm han är en sån hund man ska göra av med energi först och sedan träna. Han orkar verkligen mycket nu! Men ja  det var verkligen super skoj! 

Sedan hem lämna alla saker och Ice. Ut och äta Pizza med älsklingen och sedan hämta hem Tyson, han hade haft det super och skött sig bra. Vi gick hem och vilade och myste. min älskade Ty-ty ♥
Pratade i tele med Felicia och oj vad vi babblar på när vi väl kommer igång XD Alfons hade skött sig till största delen bra lärt sig nya trick packa,pannan och något mer :) Och tfaktiskt lekt med Achilles :O

Sedan ut och fotografera med Kelly! Som blir jätte bra på foto! :O 
Jätte kul att fota henne då hon blir bra i alla vinklar! :)

Må gott mvh felicia och de fyrtassade
 
Vaknade tidigt på morgonen! Då jag badade och fönade olika dv.schnauzrar som skulle med på utställningen. Var jätte trött kändes som det var på tok för tidigt på morgonen för mig, kroppen jobbade men ögonen sov nästan.
När  vi väl var klara med alla så hämtade vi alla hundar och packade in 8 dv schnauzrar och Ice och begav oss mot Västerås.

7.00 var vi framme vi hade gått om tid på oss att packa in alla burar, hundar och saker.

9:00  Då gick jag in i ringen med Ice,  han var rätt duktig för han hoppade inget alls utan travade faktiskt! Stolt över honom. Kan säga att han var minst i hans klass. Tävlade mot 2 hanar som var bra mycket mer valpälsade än han.
Hans omdöme blev så här:

Välformat hund, bra öron. Tillräcklig men lite tunn hals. Bra prepositioner. Bra kropp för ålder.
Bra steg från sidan. lite stel fram. Bra pälsanlag

Haha jag blev så sur vi fick "verry good"  Och hamnade 3:a av 3 hanar.  Haha jag vet dålig förlorare! Så ja jag var lite sådär irriterad och arg men inte på Ice  för han skötte sig utmärkt. Han var så glad att få jobba tillsammans med mig och var hela tiden glad men säg när är Ice ledsen?  Senare så frågade en dam en av de bekanta som jag var med om vi kunde ställa hennes ena dv.schnauzer tik peppar och salt.  Jag blev rätt glad och peppad av att ställa just den här rasen då jag inte ställt på jätte länge.  Jag borstade och fixade henne. När vi gick in i ringen fick vi Excellent med ck och blev 2.ra bästa tik :)   Jag blev ändå rätt nöjd.  den här tiken var väldigt lugn och trygg i sig själv så man fick peppa henne. Men  jätte skoj att ställa faktiskt! :D Som Tack för att jag ställde fick jag 200kr och en stickad tröja! :)

Sedan gick jag och shoppade lite saker köpte bland annat en helt ny rosa frisbee!  Löve it! 
När vi sedan åkte hem till kenneln som jag samåkte med åt vi middag och sedan var jag helt slut. Såg 2 skräckfilmer medans Ice bara jaha vad ska vi göra nu?!  jag bara VILA! XD 
Men han la sig ner och vilade lite halvt uttråkad! :)
Somnade gott!

Alfons dag- Busat med Felicia och busat med Achilles och haft det toppen
Tyson- sovit till halv 11  på dagen och sen busat med sin fotboll han fick av Kelly och haft skoj!
MVH Felicia och de fyrtassade

 
Idag följde alla hundarna med till jobbet då de ska till sina respektive hundpassare!
kan säga att det var extremt jobbigt att packa med sig allt och alla hundar! XD
1 väska,4 påsar och 3 hundar men vi lyckades! 

Idag var en väldigt händelserik dag på jobbet, mycket att göra och det var ett väldigt go.- hela dagen lång.
Tur att felicia hjälpte mig!  hon fönade Ice jätte bra! 

Efter jobbet så kom Kelly och hämtade Tyson han blev super duper glad :) När de gick iväg så hade jag en bra magkänsla så var inte det minsta orolig :)
Och Alfons fick följa med Felicia hem, han följde med henne.

Jag åkte till t-centralen där jag blev upphämtad med bil och åkte till andra sidan stan. 

MVH felicia och de fyrtassade
 
Idag har  jag haft en helt underbar dag! :D
Vikande kl 07:00  Tog med mig Ice och Alfons lämnade dom på jobbet och Tys-tys fick vara hemma då han fortfarande är halt!  Fick gå ut med min älskade pojkvän Manuel istället!  På väg mot jobbet var Ice  på sitt " buff-humör"  och Buffa på allt!  skönt att  åka ifrån honom en liten stund!  Tog Alfons och åkte iväg!

9:00 Var jag på min 2: dra praktikplats och träffade min handledare!  Hon var jätte trevlig och positiv till att jag och Alfons hade kommit. Hon satt och kelade med Alfons ett bra tag innan hon hälsade på mig först!  Kul att vi blev så omtyckta! Vi satt ner och pratade om hur allt skulle gå till och vad Terapihund innebär och hon berättade om själva företaget Hon berättade att jag fick praktikplatsen! :D Sen frågade hon även mig:
- Om jag skulle kunna tänka mig att jobba där? 
- Och oh vad glad jag blev! :D  Självklart svarade jag!
- Sen frågade hon om jag behövde hundpassning till Alfons! :D

Så  kommer  antagligen börja jobba där som extra och sommarjobb sen får vi se hur det blir. Ska på introduktionskurs inför jobbet som en liten utbildning inom jobbet! Tänk vad härligt att få jobba med glamma människor och ta med en hund! :D
Vi sa hejdå och jag begav mig mot mitt jobb! 

Gud vad jag trivs på mitt jobb. Så sjukt härlig stämning och man kan alltid prata med varandra! Jag och min chef snickrade ihop lite nya möbler till vovvarna!  Sedan kom alla 3  praktikanterna  och vi tog en härlig långpromenad  i  härliga solskenet med svala vindar! perfekt  väder!  Och när vi kom tillbaka då skrubbade vi väggarna,putsade fint överallt, moppa, dammsugande och tränade/gosade med hundarna! Felicia tränade in ett nytt kommande med Ice
Boom! :D Han ska hoppa upp i luften och bakåt.  Alfons och achilles tränade med praktikanterna!  Alfons jagade vattenstråla från vattenflaskan  och var super lycklig! 

Senare kom Alfons favorit Kelly! :) han blir så himla glad att se henne har nog aldrig sett honom så glad i någon person som han är i Kelly! Hon tog ut honom på en liten promenad och så visade hon lite tricks med honom för sina vänner. De fick även prova träna honom och busa med vattenflaskan. Blir så varm i hjärtat när jag ser Alfons med barn, han verkligen älskar dom! 

Efter jobbet: Jag, Felicia, Kelly, Alfons, Ice och Achilles gick till fotbollsplanen och släppte  hundarna. Först tränade vi passivitet med Ice och Achilles som tyckte sååå synd om sig själva och pep till en stor del.  Men lugnade sig efter ett tag. Alfons fick busa med Kelly kastade boll och busade. När  Ice och achilles var lugna släppte vi dom lösa och det märks att de börjar bli riktigt envisa tonåringar som inte hör eller ser något annat än VARANDRA! Dom var verkligen i sin egen värld. bästa killarna ♥

Hemma:  Ut och kasta pinne med Tyson i alla fall en liten stund. han blev så himla glad då han knappt fått röra sig så mycket då hans trampdyna är dålig. Men efetr ett tag haltade han så tog in honom oh vilade och bara kela. Så nu sover alla mina fina killar ♥

DAGENS ARGA!
Oh blir så jävla arg på idioter till hundägare!
Finns ett par med utländsk bakgrund här i området som äger en rottweiler hane och en väldigt ung goldenretriver tik  som är ca 1,5 år gammal och hon har haft valpar innan och de har behöll 2 valpar från deras förra kull som är 4 månader gamla nu! Igår när jag såg dom  gå  på fotbollsplanen såg jag rottweilern sätta på tiken.  Först kämpade tiken emot och sen orkade  hon inte kämpa emot längre och då satte hanen på henne och ägarna stod och tittade på och valparna bara tittade.  Sedan idag igen hände samma sak mitt bland alla människor mitt på ljusa dagen! 
När tiken försökte säga till så sa ägaren (mannen) till henne att så fick hon inte göra!  Så tiken gav upp och hanen satte på henne. Medan valparna satt ner och bara tittade!  Fy fan vad arg jag blev. :(

Må gott MVH Felicia och de fyrtassade


 
                                                                                   Fotograf: Therese Hybner

På Jobbet: Jag har varit lite trött mycket att göra vårstädning på jobbet! fats vi städar alltid mycket! 
Så skönt att ha det rent runt omkring sig!  Alfons och Ice har varit på jobbet och varit väldigt lugna

Efter jobbet gick jag hem städade hemma och lagade mat!  Sedan när jag hade lagat klart maten så kolla jag på klockan och såg att jag fick allt skynda mig om jag skulle hinna i tid till grundlydnads kursen :)
Så  vi slängde ihop alla saker och tog oss mot bussen. Åt maten  på bussen och bytte sedan mot tåget.

På tåget satte vi oss bredvid en fyllegubbe som var starkt påverkad och kunde knappt stå upp!
Han skrek åt mig och Ice  massa fula saker sedan klappade han Ice jätte hårt men Ice var bara glad och inte alls misstänksam mot honom. Så det kommer nog allt bli en terapihund av honom! <3 Ice var verkligen super duktig låg ner och pep inget alls utan lugn och sansad. Häftigt att se honom utvecklas!

På kursen:
Var bara två hundar Ice och en goldenretriver på 1 år! Vi tränade på lite olika övningar. Ice skötte sig elegant och var super duktig!  Full fokus och koncentration!
- Kontaktövningar ( Kolla  på mig i ögonen fråga om lov om olika saker)
- Gå fint i koppel utan att nosa eller dra i kopplet i långt och kort koppel.
- Byteshandel (Om jag får ta en sak från honom så får han godis)
- Skvallerträna så nu skvallrar Ice på allt! XD
- Tränat in vissling då han ska komma och sätta sig fot hos mig

På vägen hem var Ice lite pipig  och uttråkad., gah inget som händer på tåget tråkigt!  Oh vad jag var avundsjuk på schäferhanen som låg mitt emot oss och bara stirrade på Ice som om han vore helt dum i huvudet!  han var så lugn och sa inte ett pip!  medans den ägaren till hunden  bara satt och log mot Ice. och jag bara he he ja  han är lite "speciell."

Tyson tycker sååå synd om sig själv som inte får vara utomhus och springa då hans tass fortfarande är dålig! han bara:  "ne jag lovar jag är 110% frisk"  Och så försöker han dölja att han haltar!  Knäppungen <3

DAGENS LÅT

Må gott MVH felicia och de högt älskade fyrtassade
Bjuder på en film på oss direkt live! XD
 
Oj vilken härlig dag! 
Var först på morgonen hos skatteverket och deklarerade.
Sedan iväg mot jobbet för att jobba, 2 praktikanter på jobbet väldigt trevliga personer , så var en härlig promenad som annars brukar vara värst på måndagar!

Efter jobbet träffade jag Therese, vi tog alla vovvar gick hem till mig lämnade av lite saker och ut i skogen och släppte alla 3 så de fick springa av sig ruset.  Tyson hade väldigt mycket energi då hans trampdyna varit dålig med ett skärsår i men det börjar bli bättre. Hur som har han inte fått springa på 4 dagar!

Sedan tog vi en promenad till en annan skog.  Stannade vid ett träd och fotade hundarna i blåsippor och även mig! Therese är verkligen så sjukt duktig på att fotografera och får ofta många tips av henne det tackar vi för.
Inne i den andra skogen kastade vi pinne och tränade passivitet med 2 åt gången, Ice var väldigt hyper idag när Therese var med. Mer än vanligt,  men som tur var så var Therese minst lika envis! XD
Kul att se någon annan säga till Ice än mig.Men gud vilket tålamod man måste ha!

Efter vi fotat klart gick vi hem till mig och lagade middag Pasta med veggryta och köttbullar till Therese. Har skrattat otroligt mycket idag då min svärmor gjorde en egen liten saga om mig!  Kul hade vi i alla fall!

Må gott MVH Felicia och de högt älskade fyrtassade
 
Fy vad Alfons är en häftig hund! Han är stenlugn med de äldre människor som är dementa och personalen. Han låter dom trycka sina huvud mot hans, klappa honom överallt. Han blev snabbt en favorit hos de äldre. Vi visade lite trick tittut som de skrattade åt, och be tyckte dom var så himla sött. Apporterade lite saker. Och sedan när jag hade frågesport med de äldre låg Alfons under bordet. Men kom direkt när någon ropade hans namn.
Hans arbetsnamn har nu blivit Anton :)

Han kände på sig vilka han skulle vara extra försiktiga med och andra som han kunde vara lite mer framåt med. Så sjukt stolt över honom. Älskar verkligen min praktikplats. Trevlig personal och de som bor där.
När man kommer dit känns det som tiden stannar gammal dansbands musik, och sedan frågar de om och om igen men gud så gulliga dom är!
Lite te och kakor och så behöver man aldrig vara oroade över att samtalsämnet dör slut för då frågar man bara samma sak igen :)

Skulle kunna tänka mig att jobba på äldreboende väldigt givande jobb.
Men ja min älskade Alfons är så duktig ♥

MVH Felicia och de fyrtassade
 
Ice har skött sig bra varit lite pipig men för det mesta dels tyst, låg och sov mitt på golvet under bordet när jag spelade kortspel "stop" med en äldre dam som bodde på ålderhemmet, Dom som bodde på den avdelningen jag var på var dementa. Och glömde rätt snabbt och frågade samma saker om och om igen. Tex som den här damen hon frågade vad Ice hette och hon hörde rätt dåligt så Ice nya jobbar namn är AJI Men  som sagt vi var lika trevliga även efter  35:e gången hon frågade :) 

Vi lyssnade på dansbandsmusik och tränade mestadels passivitet. Alla var super trevliga mot oss. Och de gick super när de hälsade på Ice, han var glad och lite sprallig men ändå ganska lugn.Fikade med kakor och te då den här damen konstaterade att jag inte hade fått någon fika än? 
Så ja jag fikade så hon blev nöjd.,

Var där sammanlagt i 2 timmar. Och efteråt var jag helt slut då det bara flög runt siffror i huvudet på mig efter 1 timmes kortspel!

MVH Felicia och de fyrtassade
 
Jag  har inte riktigt förstått att Ice redan är 11 månader! Tiden har gått fort! 
Men samtidigt känns  det rätt skönt att han börjar växa till sig och mogna till sig.
Han har blivit mycket mer mognare på olika sätt och vis som
- Att han klarar av att slappna av ännu bättre,  (passivitet)
- Han äter mycket saktare
- Han hoppar inte lika mycket på andra människor utan hälsar från marknivå.
- Han tröttnar snabbare på att leka med hundar som leker hårt
- Orkar träna  längre stunder

Saker han inte gör:
- Han känner inte av löptikar än och lekte med en tik som löpte igår.
- Han försöker inte dominera andra hundar
- Han lyfter inte på benet än

Just nu har han börjat komma in i "VUFF-perioden" Som innebär att han har börjat skälla i luften när det går förbi en människa eller när han tror han ser något som inte finns. med andra ord spökperioden. Men säger jag till honom så slutar han direkt. Så  det är en period vi ska ta oss igenom tillsammans sida vid sida.

Dagen har varit bra förutom att jag har haft huvudvärk,hosta och förkyld!  Alfons och Ice fick följa med till jobbet medan Tyson fick vara hemma och vila sin tass då han har en spricka i trampdynan. På jobbet trimmade jag 1 shitzublandning . Så himla skönt att rensa tankarna genom att trimma!  Härlig promenad på jobbet blev det också då det fanns gott om folk! :) Efter jobbet gick jag och Felicia och fotograferade hundarna i skogen bland blommor.
Achilles (amstaff) var inte så pepp  på att fotograferas utan ville mer leka. Men vi lyckades ändå ta  några snygga bilder på honom! 

För övrigt:  Handlat mat och ska äta bakpotatis nu. 
Ha en underbar Torsdag!
MVH Felicia och de fyrtassade
Bilderna fotade av mig och Felicia Börjesson