Idag har jag :
- Jobbat var i hundrastgården med alla hundar i 1,5 timme
- Smakat kaffe som var väldigt dyrt och kom från en som gör sitt eget kaffe från Hawaii!
- Köpt resa till Göteborg åker den 25 Juni
- Varit på ålderdomshemmet och satt upp schema för mitt sommarschema.
- Varit i djuraffär

Idag var vi i en djuraffär med  Felicia och Achilles.  Träffade även en bekant som jag lärt känna över facebook som har en aussie  och jobbade tydligen på den djuraffären. Jätte skoj att se en annan aussie  blev dock lite chockad när hon frågade om det var Ice.  Och jag bara ja det är det :P

Vi köpte
- en lila boll med en smiley på
- Frolic
- En sådan här liten vit gosedjur utan stoppning.

DUKTIGA ICE:
På vägen hem från djuraffären hade jag honom lös hela vägen hem. Vi tränade även fot och wow vilken fokus han har. jag blir så stolt över honom!  Han sätter sig perfekt  vid sidan och  så har vi börjat köra med fritt följ.
Sedan kör han skvallerträning på allt han ser nu.  Kom barn springandes förbi och Ice  tittade på dom och sedan direkt på mig.  Jag belönade honom.  Och blev chockad att han inte uffade på dom. 
Så idag kan jag officiellt säga Hejdå till spökåldern! 

Vi gick även förbi en man som satt och drack på en bänk. Han skrek och ropade på Ice.  Ice  körde skvallerträning istället.  Och då belönade jag honom med godis och leksak och vi hade lite dragkamp och superskoj.  Passerade även ett par som Ice skvallrade på.  Med andra ord är jag mega stolt ♥

Dagens låt
MVH Felicia  och de högt älskade fyrtassade!




 
Nu har jag varit borta i exakt 1 vecka och åkte hem idag.
Sa hejdå till alla underbara hundar och människor sedan fick jag tjuts av kennelägaren till hunddagiset.
Kändes som jag hade varit borta jätte länge!
Var glatt välkomnande till hunddagiset, hade med mig:

- 3 hundar
- 1 stor väska
- Inlines+skydd+hjälm
- Färskfoder
- vagnen+ skalkarna

Sedan kom Felicia och Achilles till jobbet och så började vi jobba! Kändes skönt att vara tillbaka har saknat mitt underbara jobb,underbar personal och underbara chef! Vi provade även vagnen och ja Tyson älskar det som jag trodde. Gick till hundrastgården med dagis vovvisarna och ar underbart att se alla springa lösa och bara få vara. Älskar känslan! Men var ändå sjuuuukt trött och  snälla Felicia köpte redbull när vi kom tillbaka.

Hemma: träffade jag min älskade saknade pojkvän som jag har saknat jätte mycket! Min älskade pussa nästan ihjäl honom! Han hade lagat bakpotatis det var så gott! Oh är lycklig över att vara hemma igen ♥
 
Ja du kunde inte sova på hela natten och sedan så vaknade jag först vid 4  frågade Felicia vad klockan var och vakande 1 gg/ timme fram tills  06:50 Då gick vi upp och rastade hundar och sedan utfodrade dom. Tråkigt väder med mycket vind,regn och kallt!  Dock var hundarna lika glada i alla fall, finns inget dåligt väder för dom inte!  

Dagen: 
- Busat en massa med hundarna
- Tränat utställning med vissa hundar 
- städat
- utfodrat
- rastat
- plockat bajs
- lagat mat
- diskat

 
7:00 Dags att vakna för att rasta vovvisar men även att se till att allt står rätt till och alla får de det behöver.


Den här dagen har varit underbar!  Solsken och massa gosiga och glada hundar.  Och massor av fotografering på hundarna. Sa  även lycka till, till kennelägarna som åkte iväg till Österike idag. 
Vi har städat en massa så här är snyggt och rent. 
Våra egna hundar har också lekt en massa i en stor inhägnad och haft roligt!

Kvällen var fylld av mycket skratt och sedan åt vi en super god glass Ben & Jerrys cheescake. Mat blev  ris med quornstroganoff  för mig och  med kött till Felicia. Massa  kel även på kvällen med hundarna  och utfodring, rastning, städning. 

Sedan försökt jag och Felicia i säkert en 30 minuter att sätta på tvn med boxern men ne  vi fattade inte hur man gjorde och nej det är inte så enkelt som det läses... 

Må gott MVH Felicia och de fyrtassade
 
Vaknade pigg och glad tog med mig Ice och Alfons till hunddagiset där vi även jobbade med Felicia. 
Achilles och Ice busade lite grann men mestadels av dagen var lugn och skön! 
Efteråt följde Alfons med Felicia hem och jag gick hem emd Ice för att packa alla mina saker. 

20:07 Mötte jag Felicia på bussen med Achilles och Alfons.
Nu började vårt äventyr som hundpassare åt Zantana´s kennel. 
Resan dit var väldigt intressant, jag skrattade så jag fick tårar i ögonen och magen vek sig dubbelt.
Vi satt vid ett 4 säte. Achilles satt bredvid mig, Felicia mitt emot Achilles. Och Ice bredvid Felicia. 
Och Tyson och Alfons låg på golvet.
Ice skulle INTE sitta stilla han kastade sig upp och ner fram och tillbaka (värre än vanligt) 
Felicia sa till Ice, men ice  är inte dum han vet när han kan ställa till en scen och när han inte har något val. 
Han skriker så fort man ska säga till han så hon sa till honom lugnt. 

Det fanns 3 äldre damer som råstirrade på oss, väldigt ohyffsat tycker jag!

Väl framme hälsade vi på alla och sedan la vår packning där uppe och gick igenom allt som rörde hundarna.  
Dock har jag passat där innan så jag visste vad som skulle göras. Men så skönt att komma ut till landet, annan luft och så lugnt och skönt! 

Sedan hade vi filmkväll med massa gott chips och cider!:)  Efteråt ungefär vid  12  tänkte vi sova  då vi var trötta men efter att borstat tänderna och bytt om blev vi pigga! Så vi låg och snackade ett tag, sedan sa jag en halv mening och somnade mitt i meningen! XD. Snäll man är! :P

Må gott MVH Felicia och de högt älskade  fyrtassade
 
Jag vaknade 6:30 kom knappt ut ur sängen var jätte trött.
Ice var även trött han ville inte vakna  så han sov vidare. 
Tyson och jag gjorde oss i ordning för att åka iväg till ålderdomshemmet för dementa  för  min jobbintroduktion  så var med andra ord  för min skull vi var där och inte Tysons. (Ingen praktik) Ice fick vara hemma med min pojkvän som var ledig idag.

7:30 Var vi på ålderdomshemmet. 
Vi gick in och Tyson var glad och lugnare än första gången han var där. Jag var också glad då jag verkligen trivs där  med personalen,de äldre och miljön!  Jag utförde allt som behövdes göras, skrattade mycket och gick runt till de olika rummen till höger och vänster. Medans Tydais  låg på sin filt och vilade  sig, hälsade  på de äldre när de kom till honom. Han gav massor av pussar, tassen och höll ögonkontakten med dom hela tiden. Han pratade  även och det var som han svarade på deras frågor när de frågade honom något.  Häftigt att se!

Till Lunch var det köttfärslimpa med potatis,sås och lingonsylt. Jag åt potatis med sås och hjälpte även de äldre med maten. Tyson fick även köttfärslimpa massvis så nu äter han nog inte på 2 dagar eller så! XD Och sedan fick han även kakor av de äldre när de fikade.

Var utomhus  och gick 2 olika rundor  med 2 äldre så det fick frisk luft och mental stimulering.
En utav de äldre fick hålla Tyson i kopplet när vi var utomhus och då  gick han precis bredvid rullstolen och sakta!  Han slutar aldrig att förvåna mig den här hunden! Tränade även mycket störningar, då det var mycket barn människor på torget även en fontän som Tys  tyckte  såg underbar ut att bada i, men lyssnade även när vi sa till honom så han satt hos den äldre och kelade istället! Kom även förbi en tax som gjorde utfall på honom och han gjorde inget utan kollade och gick förbi!  Älskar Tysés psyke! 

Sedan gick vi till Ica, tog med Tyson in, han gick bredvid rullstolen hela tiden medan jag körde den och den äldre som satt i. Hon klappade honom, och  pratade med honom.  Häftigt att se  hur en hund kan komma en människa nära under så kort tid.  Dom gör det på ett sätt som vi "människor"  inte kan göra det.  Han skötte sig elegant inomhus i affären och ingen sa något utan sa mest  vad duktig! eller berömde honom!  Dock var det en kvinna som kom framrusande mot Tyson när vi var på väg in i affären och prata högt med pipig röst: gulledulle vovve  du e sååå söt pluttelutt!  och så sprang hon mot oss med öppna armar!
Jag  bara  sa högt och bestämt innan hon skulle sträcka fram händerna för att klappa honom.
- Du du får inte röra honom,han arbetar!
Hon bara  fortsatte prata med Tyson oh stackars dig som ville hälsa på mig  dutiiplutt! 
Tyson kollade bort från henne och kollade antågandes på mig. jag berömde honom för att han tog kontakt med mig.
Sedan gick vi in i affären

Är stolt över Tyson, han har verkligen utvecklats som individ. Det går verkligen framåt med terapihunds utbildningen.  Vi har hittat en djupare relation till varandra och vi kan förstå varandra på ett helt annat sätt än tidigare. älskar den här känslan! :)

När vi gick tillbaka låg en boll på gräset men han ignorerade bollen och hade full fokus på sitt "jobb".
När jag kom tillbaka fikade vi med kladdkaka sedan så slutade jag 15.30  Hade sällskap hem med min handledare som även var rädd för hundar men kunde gå när Tyson så var stora framsteg för henne.  Och vi skrattade på tunnelbanan hela vägen hem.  Man mår verkligen bra av att skratta! 

Gick till hunddagiset, kändes som jag inte hade varit där på 1  vecka och man hade verkligen saknat det!.  Stod och pratade med min chef ett bra tag om allt och inget!  Sedan efter sisådär 45 min begav jag mig hem, var helt slut i kroppen. Och  Alfiedalfie var jätte mammakär. Vi pussades hela vägen hem! Tydais pussa på Alf! 
Sedan kom vi hem min kille berätta att Ice varit lugn idag så skönt! 
Dessutom hade min älskling lagat Sushi gott! :D 

DAGENS GLADA
Blev faktiskt så glad när en i personalen sa jag hoppas verkligen vi ser mer av varandra , vill gärna att du ska jobba här hos oss.  Du passar in! Och de andra höll med och skulle  berätta för cheferna att jag hade skött mig exemplarisk.  

Dagens låt

Nu ska jag njuta av dagen och att jag är hemma med mina 4  älsklingar!
må gott MVH Felicia och de fyrtassade


 
 
När man hittar så goda människor som man trivs med och får en att må bra. Så skall man hålla hårt om dom! Finns allt för få bra människor i världen idag! Vill säga ett stort tack till Felicia som passar Alfons tills i morgon! Och även till min underbara chef som passat Tyson och Ice till 10 på kvällen!
Tusen tack <3

Jag jobbade från 12:30-21.00 på ålderdomshemmet. och har haft väldigt roligt,skrattat med personalen och lärt in mig alla nya vanor och även träffat de högsta cheferna och så. Ser fram emot att jobba där i sommar men kommer sakna hunddagiset också. Jag är helt slut i kroppen men glad att det gick så bra.

Tycker det här var en underbar låt att avsluta dagen med!
http://www.youtube.com/watch?v=_iXBPy9Y3HI&feature=related

Och den här:

Tack för idag
Felicia och de fyrtassade
 
10:00 Var jag och Tyson på ålderdomshemmet för dementa. 
Vi kom in och "Bamse" (hans arbetes namn) Var väldigt glad och hälsade först på personalen.
Sedan gick vi runt till de olika rummen och hälsade på de äldre.
Han satt med 2 tassar på sängen och luktade och pussade  dom på handen. 
Han blev snabbt uppskattad av de äldre. När de äldre pratade med honom och tittade  på han.
Så höll han ögonkontakt med dom och  svarade när de pratade genom att ge  ifrån sig ljud.
Har aldrig hört Bamse pratat så som han pratade idag.

Dom kelade en lång stund med honom och vi pratade  massor  om vad en terapihund är och varför vi var där på besök.  Sedan efter ett tag fick en av de äldre träna honom med olika konster.  Som snurra,apport av mobil,1krona.
Personalen fick sig ett gott skratt  och de äldre var väldigt glada. Så stolt över Tyson man ser verkligen hur han utvecklas och att han älskar att få jobba så här.

På vägen hem var det många som klappade honom berömde  för  han var så glad och lugn.
Han fick även bada i fontänerna både  vid praktikplasten och där vi bor. 

Kom hem och åt stora räkor som min pojkvän hade fixat med nudlar oh så gott! Sedan tog jag Alfons och åkte till nästa ålderdomshem. När vi kom fram gick vi runt och hälsa på de äldre som var utomhus och  kul att men nu känner igen de äldre sedan tidigare.  Alfons "favorit"  satt där ute och dom fann varandra direkt han stod extra länge hos henne och kelade och gick sedan runt och hälsade på alla 1 och 1 :) 

Vi var även inomhus senare  och hälsade på alla där inomhus, fikade med chokladkaka och fruktsallad.  Jag pratade ett bra tag med personalen  som är så himla underbar! Blev imponerad när en mörkhyad  kille  tog tag i Alfons och kramade om honom rejält och Alfons bara njöt!  Han kelade med alla!  Sedan hade vi uppvisning som vanligt.
Trick som vi bjöd på idag var :
- Dra upp blixtkedja
-  Dra av tröjan
- Apport
- Tittut

Även en utav de äldre fick träna med Alfons och tyckte att det var jätte kul. Alfons har en rosa väska som han bär med sig hemifrån och till praktikplatsen. Inuti väskan finns godis som han kan få träna med.
Var verkligen en jätte bra ide att ta med väskan. Så ska göra det varje gång.  han har skött sig väl idag och är stolt över honom.

Min högt älskade pojkvän köpte  Ben and jerrys cokkie dough till mig, då jag var helt skakig efter hundbråket idag. vill även tack Felicia som ställer upp oh pratar massa  oh lyssnar!  ♥

Dagens låt:

Må gott MVH Felicia och de fyrtassade

 
Mina händer darrar och jag  känner mig helt chockad . Var ute i lillskogen precis nedanför mig med en flicka på 12 år som kastade boll med Alfons och så var Ice och Tyson kopplade i ett träd så länge. Helt plötsligt så ser jag en lös hund och 2 människor, Alfons springer fram innan jag ens såg att de var där. När jag såg vilken hund det är går jag fram till Tyson och Ice och ställer mig framför. Ropar in Alfons och den ena kvinnan skriker det är lugnt släpp dina hundar! Dom här 2 funkar jätte bra låt dom leka!

Jag säger kan du koppla din hund, hon svarar nej släpp dina hundar låt dom hälsa. Hunden är en svart dominant amstaffblandning vid namn Loke. Alfons blir förvirrad av att alla pratar sedan försöker han gå iväg från hunden för att komma till mig. Men hunden följer efter och försöker leka/dominera. Ice tror att de är lek och skriker lite medan Tyson står tätt bredvid mig och försöker lugna mig och säger inte ett ljud.
Sedan får hunden syn på Tyson och närmar sig med raggen uppe. Jag tar Tyson och Ice tar de bakom mig och känner paniken rinna över. När hunden är ända framme skriker jag kan ni var snälla och ta eran hund. Hon skriker låt dom hälsa. jag bara NEJ! Jag känner att han vilken sekund kan flyga på mig eller dom så jag tar hans sele och håller han. Sedan säger det PANG och han högg sig fast i Tyson hårt! Tyson svarade tillbaka och höll över nacke, han kände att jag hade tappat kontrollen över situationen. Som en reflex kastade jag bort Ice och skriker ,försöker få loss den andra hunden och jag känner att allt börjar mörkna för ögonen. Var nära på att svimma och kastades bakåt. och jag trodde i den stunden att jag skulle förlora Tyson föralltid.

Då kom Manuel från ingenstans tar tag i den andra hunden slänger upp den i luften och kastar bort den och håller kvar i sele på den andra hunden. Den andra hunden står helspänd redo för att flyga på igen och Manuel tar tag i den och säger till. Kvinnan skriker: Släpp min hund låt han vara, han är snäll!

Jag sitter halvt liggandes bredvid Tyson och hör hur Manuel skrika på kvinnan som kommer gåendes 10 meter bort , jag säger till Manuel att lugna ner sig och att han ska ta tag i Tyson. Då kvinnan tog tag i sin egen hund.

Hon säger att det var eran hunds fel hon skriker och pekar på Tyson som ligger bredvid mig. Hon spottade när hon pratade och luktade alkohol.
Hon sa det är ni som sänder ut fel signaler min hund är snäll och har aldrig flugit på någon. Jag bara orkade inte bråka jag bara ja du har rätt o s v. Hon babblar på och Manuel bara mm mm mm.

Innan hon går kommer hennes man och ska hälsa på Tyson jag säger: låt honom vara! Och kvinnan säger: Ja du har juh druckit Pär! och fnissar lite.
Sedan säger hon innan hon går: Om jag hittar något på honom vet du vad jag ska göra då?
- ne? svarar jag
- Jag ska inte göra någonting för det är bara en hund! Så oroa inte dig. Alla amstaffblanding biter på varandra det är bara så dom är!

Jag fick ett litet bett utav den andra hunden i handen men bara en liten skråma. Skakar i hela kroppen och grät när de hade gått och pratade med Manuel som tröstade mig. Tyson har inte en skråma som tur är jag tackar att han fortfarande lever vet inte vad jag skulle gjort  om hade lämnat livet idag  ♥

Fyllemänniskor med hundar som tror på metoden låt dom lösa det själva är ingen bar kombination.

Må gott MVH felicia och de högt älskade 4tassade
 

(Foxi ägs utav kennel Zantana)

7:30 vaknade jag  men låg och drog mig till 8.

Sedan gick jag ut med Tyson och ice som var morgontrötta och sedan somnade om när vi kom in.
Ja och Alfons gjorde oss redo  inför praktiken på ålderdomshemmet.
På väg mot  praktiken på  busshållplatsen. Mötte vi en kvinna och hennes dotter på ca 10år.
Dom kelade med Alfons och  vi stod ett tag och pratade om terapihund och om deras hund de hade, en foxterrier blanding. Sedan var det bara dottern som skulle åka på bussen.
Hon tränade med Alfons, han fick göra tass,apportering av pengar och hennes mobiltelefon.
Sedan sa hon till Alfons:
- Du är den mest väluppfostrade och världens bästa hund i hela världen.
och så pussade hon honom och gav honom en kram

Det gjorde mig varm i hela kroppen och jag blev så glad oh få höra det.  Är stolt över  Alfons , den individen han har utvecklats till. Vi har tagit oss igenom en svår väg tillsammans. Jag är glad att han kan skänka andra den glädjen och stöd. 

10:00 Var vi på Praktikplatsen, ett demensboende. Idag var första gången vi var där. 
Alfons visste direkt att det var arbeta och var  lugn,samlad och hälsade  på de äldre försiktigt.
Han tog ögonkontakt med dom innan han kom fram till dom.  Han läste av kroppsspråket  tydligt på de äldre. 
Var även en av de äldre som skrek och fick ett litet utbrott då kom Alfons och satte sig bredvid henne och hon lugnade ner sig och klappade på Alfons. Vi visade  även lite freestyle till gammaldags musik.
Det var väldigt uppskattat och de skrattade och log.
Älskar att se glädjen vi ger dom och man ser i ögonen att  de ger så mycket!
Var även en äldre dam som fick träna med Alfons genom att hon tappade  sin väska och Alfons tog upp den till henne. Sedan kastade hon Alfons leksak som han hämtade till henne.

Men det som jag blev mest imponerad idag  var när vi skulle väcka en äldre dam som hade väntat och sett fram emot att Alfons skulle komma och  råkat somna. Sa till Alfons att hälsa, då la han huvudet bredvid henne och buffrade försiktigt på hennes arm och tog huvudet under hennes armbåge och nosade försiktigt på hennes hand.
Personalen blev imponerad av honom och berömde att han var så lugn och försiktig. 
Stolt matte här ♥

11:00  Begav jag mig hemåt och tackade för mig, mötte min pojkvän som hade med sig Ice  till mig. 
Sedan åkte jag till kennel Zantana som ligger på andra sidan staden.  Där jag passade hundar, städade ,tvättade ,rastade,  utfodrade med mat, tränade hund och kelade massvis.  Var underbart att få träffa  gamla bekanta hundar men även bli bekant med nya hundar.  Regnade och sedan kom det sol och så höll det på hela dagen.  Hundarna blev smutsiga men var lyckliga!

På väg hem: Ice betedde sig jätte illa!  Han skrek så alla på tåget tittade på mig. Och Alfons låg ner och sov och var duktig. Ice  är så pinsam skriker när han inte får som han vill! envis och smart!

22:00  Var jag hemma,  och då var jag slut i hela kroppen! Juste  glömde berätta att jag hade min första fästing i morse, har aldrig haft en fästing under mina hela 21 år!  Jag hoppas bara inte jag blir  riktigt sjuk nu  TBT  eller vad det heter? :/ Är lite orolig! Sedan har jag jätte ont  i kroppen när jag andas tror jag är stressad och behöver ny asma medicin.  :/ 

Juste Tyson har varit med min pojkvän och även med hans bror under dagen.
DAGENS LÅT

Må gott en utmattade Felicia och de högt älskade fyrtassade <3
Avslutar med en bild  från en  gammal tid ur mitt liv men även en utav det bästa ,saknar den tiden och saknar dig Tova <3