På bild en Groda som vi hittade på agilityplanen som var lite för torr!  Vi tog honom bort från den stekande solen och in i den svala skuggan med det höga gräset där  det fanns tillgång till vatten :)

Agility hela dagen med Tyson Alfons,Ice Kelly och Niki!
Oj så roligt det är med Agility.  Jag lånade ut mina hundar till Niki då hennes hund tyvärr är skadad! 
Och kelly fick också låna mina hundar då hon inte har en egen hund.
Men brukar ibland passa mina! :)

TRÄNING

Snäva svängar! 
Idag fick vi hjälp utan Niki hur vi skulle träna handling och snäva svängar! Jätte intressant och roligt att träna. Blev en hel del goda skratt då man såg ut som ett fån då och då när man fick blackout om hur man skulle träna. Men till slut satt de och man var så lycklig för man klarade det!

Alfons:  han var väldigt pigg och glad men spelade dum lite då och då emellan!  Idag  var inte hans bästa agilitydag men presterade ändå bra och fått snävare svängar!

Tyson.  han var super taggad som alltid,duktig på svängar och vart helt överlycklig över att få träna agility! 

Ice: Han totalt älskar agility, skötte sig toppen och är duktig i snäva svängar!

 
Idag tränade jag, Alfons, Ice agility tillsammans med Elisabeth och hennes passhund Golden/bc och Johanna med Robbie. Vi kom dit till Upplands Väsby BK vid 11:30. 

Tränade kontaktfält med både Alfons och Ice. De skötte det jätte bra!  Märkte att Ice  lär sig jätte snabbt och kan det efter 1,2 gånger.  Och förstår vad han ska göra och kommer ihåg det efter en stund också.  Alfons kollade  på hur jag tränade Ice, sedan gick han och gjorde exakt samma sak. Han visste genom att ha suttit och kollat vad och bhur vi tränade!  Intelligenta hundar? Alfons behöver man inte prata med, jag tänker en sak,han gör det! ♥ 

Ice träning:  Idag har Ice varit väldigt intensiv och full med energi påverkades inte det minsta av värmen utan hade väldigt mycket energi och full fokus på mig! Träningen idag bestod av
- Kontaktfält: Han kan nu stå med framtassarna i marken och bakbenen på själva kontaktfältet. Sedan när man ger han fortsättnings kommando så går han snabbt vidare till nästa agilitysak.

- Snabba svängar: Här chockade han mig genom att han faktiskt är väldigt smidig och tar små svängar  och vill komma fram snabbt men har bra kontroll på sina ben och hela kropp. Han kollar noga var han ska och vilken som är den snabbaste vägen. Bra balans och styrka.

Säcken: (platta tunnelen) Första gången så fattade han var han skulle och var inte det minsta rädd. Nu totalt älskar han säcken och  springer gärna igenom den om och om igen.

Balanshindret: Han springer snabbt upp och kolla lite ner längst uppe men fortsätter sedan snabbt och glatt över. han springer på båda kontaktfälten och fuskar inte!  Han är noga och följer lätt kommando.  Sammarbetar men är samtidigt fokuserad framåt

Däcket:  Det tyckte han först var lite konstigt att han skulle hoppa igenom. Men han gjorde det förstås. Glad snabb och utan att nudda däcket! Kan nu det här  på kommando

Slalom:  Har han börjat få upp fart och han kan ingångarna själv.  Han är självsäker och vet var han ska. jag springer bara med men visar inte var han ska  eller något. Har även tränat att köra från en snäv sväng från tunnel och direkt till slalomen.  

Vippen:  Han går upp den vippar och sedan kör han kontaktfält och går vidare. Enkelt som en plätt!  Blir impad av hur stabilt han står när  gungan dunsar i marken! 

Bana: Jag och Johanna satte ihop en bana  bara för att prova på och se hur pass bra de klarade det.  Ice genomförde hela banan,snabbt smidigt och väldigt fokuserad. Man ser elden i hans ögon och han ska fram snabbt men vill göra rätt!

Alfons träning:
Han har varit jätte peppad och tränat  mycket slalom, snäva svängar,  kontaktfält,  bana. Jag har tränat handling bakombyte och att han genomför slalomen själv när jag står framför,bakom,sidan och bara skickar genom röstkommando.  Jag totalt älskar att träna med Alfons han förstå mig och jag honom. Vi tränar bra tillsammans då  vi känner varandra bra.  Allt flyter på och tror faktiskt vi ska tävla nästa år  när vi väl kommer igång.

Efter vi hade tränar agility gick vi till en sjö så hundarna fick bada, sen tillbaka igen och träna mer agility. 
Vi åkte hemifrån 6.30 och kom hem 19:30 på kvällen.  Och jag och Alfons lunkade sakta hem medan Ice ja vad ska jag säga han är Ice?!  Han liknade mer en normal aktiv hund efter vi hade tränat hela dagen.

Tyty hemma och utomhus med min pojkvän ♥
Må gott Felicia och de högt älskade ♥
Dagens låt:
 
Idag åkte jag och Ajs till Uppsalas BK  och tränade med Johanna och hennes bordercollie mix Robbie  och Vendela som äger en sibirian huskey Nanook.   Var helt perfekt! Lite vind,molnigt men inte för kallt eller varmt. 
Så där mitt e mellan lagom!  Bästa av allt vi hade hela agilityplanen för oss själva :P

Ice träning: 

Tunnel:  Han sprang igenom tunneln med en väldigt glädje och om och om igen. Han älskar tunneln. kan tunneln på kommando.

A-hinder:  Ja här sprang han upp och sedan ner på andra sidan inga problem här inte.  Han fattade direkt och tvekade inte en sekund på att springa upp. Har även lagt på kommando som han nu kan

Vippen: Han hade ingen rädsla för den utan sprang på den och sedan hoppa av första gången då det small ner.  Men efter lite övning emd att han skall stanna kvar när den smäller ner i marken  så stod han kvar. Så nu kan han vippen med att springa på ena sidan och springa över till andra sidan, vänta till den slår ner i marken och får belöning ovanpå. Sedan frikommando och ta ett annat hinder.

slalom:  han kan ingången av slalom och kan ta sig igenom ett helt slalom med 12 pinnar utan min hjälp! Vi har även börjat träna  med att jag ska vara framför honom så han får at sig igenom slalomen utan mig bredvid honom. Han är snabb och jobbar gärna på egenhand men har kanon kontakt.

Hopphinder:  Vi tränade låga hinder på 40cm högt, och tränade att hoppa över och lätt som en plätt.  Han kan även hoppa på kommando nu. Hoppa in från olika vinklar vig som han är och  snabb i svängar.  Helt underbart! :D

Längdhopp:  Han flög över hinderet som han aldrig gjhort något annat.

Sammanfattning:  Ice är en väldigt lättlärd hund med hög energi, han tröttnar inte i första taget men jag väljer att pausa honom ofta och köra korta intensiva pass. Han är snabb och väldigt smidig.  Han totalt älskar agility så ja jag tror att det har blivit en utav våra favoritsporter.  Väldigt stolt över honom då det var hans första riktiga pass.  Med full fokus på vad han skulle göra och mig.  Man såg glädjen i honom han bara sprutade av lycka.
Min älskade fina aussie,  ♥

Mina 2 älsklingar har busat med husse och haft mysdag ♥
med andra ord de har haft toppen! 

På vägen hem från Uppsala Var vår tunnelbanatåg sent med mer än 35 minuter!?
Så jag och Ajs bjöd på en freestyleshow för alla !  Uppmärksamheten njöt både jag och Ajs av. Även turister som fotograferade oss. Längtar tills vi ska tävla i freestyle ska bli såååå roligt :D

Må gott de högt älskade 4tassade ♥na
 
Ibland  är man bara så slut i huvudet. Igår jobbade jag hela 13 timmar kom direkt hem och ut med hundarna och kasta boll. känns riktigt jobbigt att vara borta från dom så länge att inte få gå rundor med dom och aktivera dom.
Dock har jag en super snäll pojkvän som aktiverar dom och går ut med dom. ♥  Hur som efter jag hade varit ute med dom i 1 timme gick jag in och somnade direkt sov i 12 timmar. 

Min måndag blev till Lördag. 
Jag har umgåtts med min älskade pojkvän och varit ute en massa med hundarna.  Tränat freestyle oh jag bara älskar den sporten. Kört mycket distansarbete  och kedjerörelser.  Älskar min relation jag har till hundarna vi jobbar så enkelt tillsammans  det är inget hinder vi tar oss igenom allt och  kommer framåt i träningen.  varit vackert väder med sol och blå himmel.   Sedan såg jag en utav de roligaste filmen jag sett:

Barely Legal. En helt sjuk film! Mycket pinsamheter men också  mycket roligheter skrattade väldigt mycket.
Åt B&J glass och drack hellok itty dricka gött!  För övrigt så saknar jag verkligen min kamera som är på lagning vill juh filma och  fotografera.  Känns tomt! 

Må gott
Felicia och de högt älskade ♥

 
Idag  är jag så sjukt stolt över Ice och över mig själv.  Vi har tränat Lydnad och det har verkligen varit det roligaste passet någonsin. Då jag  aldrig brukar tycka att lydnad är tråkigt men idag var det verkligen  skoj! Vi tränade på fritt följ ,fot, liggande/ sittande/stående under gång. Platsliggning. Under fritt följ tränade jag på att titta rakt fram och inte titta ner på honom och ja jag skötte mig bra. Han gick vid sidan och precis bredvid.  Körde distansbelöning alltså han utförde momenten och sedan fick han belöning i en skål lite längre bort. Oh önska jag kunde filmat det här passet  då det verkligen var magiskt!  men min kamera är under lagning så jag hoppas den kommer tillbaka snart. 

Alfons och Ice har  även fått busa i 1,5 timme i hundrastgården haft jätte skoj! Och busat som galningar innan jag började jobba. Tränade även Feliceas amstaff Achilles med klossträning och ja vi börjar komma framåt och han rör på  bakbenen. Så roligt att se honom tänka och sedan till slut komma på vad det var man menade. (då vi kör frishaping)

Tyty har varit med husse och busat en massa med både boll och pinne.  Tränat lite  trick och haft väldigt skoj!
Även varit ute med mig och tränat freestyle och ja han älskar det!  Känns verkligen som allt går framåt oh så glad man blir!  Juste ska börja anmäla Ice till lite tävlingar jätte taggad! :)

Sedan är jag så himla glad  då jag har börjat göra lite framtidsplaner som jag hoppas kommer att slå in! Har i alla fall mejlat och fått lite svar som glädjer mig! 

Dagens låt

Önskar er alla underbar dag! 
Felicia och de högt älskade ♥:na
 
Sov endast 2 timmar i natt och är fett grinig!
Öppnade hunddagiset klockan 7:oo och hela vägen dit lunkade jag och Tyty som 2 zombisar. 
Städade,tog emot hundar och  ja gjorde allt som skulle göras.  Sedan kom Felicea med Achilles för att jobba och då var det dags för oss att gå mot jobb nr.2 

Ålderdomshemmet åkte jag och Tyty till. Tyty bestämde sig för att få uppmärksamhet på tunnelbanan och skulle tydligen vara en skitunge idag. jag sa sitt och han ålade runt sig sedan sa jag till honom rejält med rösten då skrek han.  Alla människor kollade på oss  och sa: Vad gör du med hunden låt han vara. 
Jag- vad fan vill ni? Ni vet inte ett skit om honom och jag har inte ens rört honom? !  (tänkte jag)
Tyty- skit stolt att få uppmärksamhet från allt och alla som pratade  bebisspråk med honom -_- 1-o till Ty....

På ålderdomshemmet jobba jag från 12:30-20:30  Och ja det var ett slitsamt pass, väldigt mycket att göra. 
Många som skrek,revs och kastade saker på en.  Idag var ingen bra dag alls jobba som en gnu! 
Medans Tyty kelade med allt och alla, everybpody loves heem (förutom en i personalen som var allergisk)
Han åt även jätte mycket mat idag spaghetti med köttfärs.

Ice och Alfons varit i hundrastgården och busat med min pojkvän som passat dom under hela dagen.  Dock har det fungerat bra och de haft kul.  men känner mig ändå lite ledsen då det känns som jag förlorar mycket tid med att  jobba än att vara med mina älsklingar ♥ :(  Fast det är klart man måste jobba men ändå. känner mig lite nere pga att jag inte kan vara med dom hela tiden. 

Bra nyhet:
Jag har ett stooort projekt på g och ja  jag är så sjukt glad! Skriver ut lite mer officiell  när jag vet mer

Må gott MVH fundersamma Felicia
Dagens låt
 
Idag lyfte Ice på benet officiellt för första gången så högt! Han kissade på ett träd som en ung kille.
Min vackra lilla unga herre. Trodde aldrig det skulle komma då han alltid brukar kissa som en tik. Dock hände det endast en gång idag och sedan har han inte gjort de mer men man är ändå glad!

Min dag :
- Ice och Afiedalfie har varit med mig på jobbet.  Ice har fått dampa loss med min kära arbetskollega  Felicea. Han har fått rida på hennes rygg (deras konstiga sätt att leka). Sedan har hon visat iIe  hur man skall backa.  Dom 2 är väldigt underhållande tillsammans!  
- Jag tränat klossträning med vackra Achilles som var väldigt samarbetsvillig. Klossträning är när hunden skall ställa sina framtassar ovanpå ett föremål och sedan flytta baktassarna så han går  runt föremålet och har framtassarna kvar på föremålet.
- Alfons lärt sig ett nytt kommando "pang"  (död) som Felicea tränade in
- Ice börjat lära sig "ta svansen" som Felicea tränade in
- klippt klorna på Alfons och Ajsen
- Tränat freestyle med Ice och börjar lägga ihop allt nu och finslippa. Och herregud var ett tag sedan vi tränade freestyle men han var taggad och verkligen enkel att arbeta med.  Vi börjar bli redo för tävling känner jag men ja får se när vi kommer ut på tävlingsbanorna.
- Tränat targetträning med Ice 
-Alfons tränat Target och klossträning 
- Tyson hoppat i träd efter bollar med husse och tränat lite med dragkamp.

Dagens låt
Dagens låt 2
Må gott Felicia och de högt älskade 4tassade ♥
 
Trött på människor som alltid  behöver bekräftelse.   Bekräftelse  om att det har gjort "rätt"  att det har gjort bra ifrån sig. Eller bekräftelse att alla andra gillar just dig.  Varför är många människor så nedtryckta?
Att de inte vågar stå upp och vara sig själv och stå för sin egna åsikt?
Varför skall man följa strömmen om inte de följer  blir det översvepta av strömmen...

Jag är så trött på att "behöva"  bekräfta andra människor. Att ge de självförtroendet tillbaka. Att behöva säga
- Nej du är inte ful
- Nej du är inte tjock
- Nej det är inte fel på dig

Ibland kan det vara jobbigt att vara trevlig ,snäll, utåtriktad även om det är den jag är. Jag har alltid sett efter andra människor enda sedan jag var liten. Alltid suttit andra i första hand och försökt se till att andra har det bra.
Det roliga är att jag hittar alltid  de skadade människorna. De människor som på något sätt är utstötta av samhället och behöver hjälp. Min bekräftelse är att andra ska få bekräftelse men ibland behöver man bara paus  från sig själv.

Visa gånger vill man bara ta distans från sitt rätt jag och bara  få vara. 
Tomma tankar, tomma ord och ett tomt vitt papper  framför sig. 

MVH Felicia mitt i natten

varför vill
 
                                                  Ice  5 månader och 13 månader Fotograf: Melinda Martinez

Från Lördag till söndag sov jag över hos min kompis Melinda tog med mig Allfie och Ice var redan där hos henne.
Har varit underbara dagar på Lördagen tog vi alla 3 hundarna och gick till en sjö där de fick bada.   På kvällen tränade vi lite agility/ freestyle med hundarna och  åt god mat.  Blev massor av fotografering och ska försöka  lägga ut lite bilder här senare  när jag fixat dom och kanske lite filmer. 

Lördag kväll bestod av:
- flytta över alla bilder till datan
- äta god J & B glass
- träna lite trick med vovvar
- massa hundsnack
- Vakna till ca 5!
- Myggbiten -_- jätte mycket!
- Melinda och jag väldigt klumpiga snubblar och tappar det mesta XD

Söndag:
 - Vaknade kl 13.00 och skulle väcka Melinda som redan hade varit vaken! XD 
- Skulle egentligen gått på aussieträff men blev inställt
- Melinda och jag tog alla 3 hundar  ut på tomten och fotograferade
- Sedan gick vi en promenad till en stooooor  kulle där alla hundar härjade runt och vi fotade ännu mer.
- myggbiten jätte mycket -_-
-trickträning inomhus+ fotografering
- Träning med trav för Ice inför utställning i framtiden.
- klumpig när man trillade  när man sprang

20.15 Bussen gick hem
21:15 Hemma med Ice och Alfie

Dagens låt

Må gott MVH Felicia och de högt älskade ♥