Idag fick Alfons åka med min kompis Carolina, när hon går tävlingslydnads instruktörsutbildningen på Hundens hus.  Han får vara hunden hon tränar med  & provar på lite olika saker med.  Han blev super glad när hon kom & hämtade  upp honom & rent sagt kastade sig in i hennes famn.  

Medans jag fick gosa med hennes underbara lilla valp Sam, Australian shepherd. Tyvärr han jag inte ta någon bild i morse men för att kika in på hennes  hemsida: 
Aktivera mera 

Eftersom det blev önskvärt med lite fler bilder så lägger jag ut några här.  Ska försöka ta tag i bloggen och spela in några nya  filmer också på nya trick :)
 
Det har varit mycket förändringar  hemma hos mig, antar att det är därför jag inte bloggat,  dels för  att det varit väldigt känslosamt och jobbigt.  Men  tänkte berätta lite om vad som har skett här hemma för  att Pernilla påminde mig.  Min pojkvän  var tvungen att åka utomlands och då blev det väldigt tufft för  mig att  ha alla 3 hundar hemma hos oss, pga  att vi inte bor i egen lägenhet. men vi letar efter en lägenhet.  

Så var tvungen att ta ett utav de tuffaste besluten jag någonsin tagit, att placera  ut  Tyson & Ice under en begränsad period hos  personer.  Dels  för att jag inte skulle hinna med att ge alla 3 de , Ice är den hunden som kräver så extremt mycket tid av min vardag. 

Så var bor Ice?  Ice  bor just nu på landet hos sin uppfödare tillsammans med sin mormor,mamma,syster , halvsyster och en liten blandrashund.  De har en stor gård med hästar,katter och stor plats där han kan få springa omkring. Vi åkte dit med bil & mat  och lämnade honom där. Det var extremt jobbigt att lämna bort sin älskade vän, som är  ens vardag.  Men äs så tacksam att uppfödaren ställer upp, finns inga ord <3

Bror Matsi                           Mormor    Zookie                    Syster Nova                 halvsyster Pandas bak            Ice
                                                                                    
                                                                                           Mamma Beatrix

Sedan så löpte  tikarna på kenneln så då fick Ice bo hos sin bror Matsi under den perioden.  De gick hur bra som helst de busade i skogen och  följde efter varandra överallt. Lite samma sinne över dom 2.  Men nu är han tillbaka os uppfödaren igen.

Så här skrev ägaren till Matsi om honom:  

"oja, men han reagerar väldigt på ljud. Då skäller han. Han är så go, o Matsi o han har så skoj.
Ice var med ute på hundklubben men då var han superstressad så han får bara ta det lugnt här hemma o långa skogspromenader. Det verkar göra honom gott."

"Ice hittade sin plats natt o han har varit tyst hela natten. Nu ligger de vid mina fötter o väntar på att mitt kaffe ska ta slut så vi kan gå till skogen. Kram"

"Det går jättebra! Ice sover hela nätterna. Vi går i skogen o han o Matsi leker följa John. De har hur skoj som helst ihop."

Tyson den bruna Nallebjörnen

Nu går vi vidare till min bruna nallebjörn Tyson, han bor på Forshaga gymnasiet hos en tjej som bor på internatskolan.  Och går hundlinjen, där de tränar praktiskt med hundarna nån gång i veckan och har teoretiskt om hundarna. Tyson har bland annat varit med på massagekurs som han tyckte var väldigt mysigt. Han har gått ner lite i vikt , men han är en riktigt kräsen en, men det är på rätt håll tillbaka  och han äter nordisk färskfoder. 
Tacksam för att man hittat sådan härlig person, som Ty gillar <3

Så här skriver hon om honom: 

"Allting har fungerat jättebra med Tyson! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men det kändes som om vi klickade direkt. Jätterolig att träna med! Sen får vi bara se om det fortsätter lika bra"

"Tog en förmiddagsträning med killen lös på en fotbollsplan som ligger vid en skola. Passerade barn och hundar och han brydde dig inte ett dugg! Så himla duktig! Nu chillar vi på balkongen och dricker kaffe!
Jodå nu har min sambo kommit med hunden och allt har gått jättebra. Vi har jätteroligt när vi tränar, vilket vi gör nästan varje dag om han inte är för trött. Han har börjat älska alla killar som hälsar på honom"

Och nu har vi uppdatering om min Madalfie

Han bor kvar hemma hos mig, han var hos  prov hos  2 tjejer  men det fungerade inte alls, så tog hem honom igen.  Han klarar inte av förändringar. Det fungerar bra när han är hos mig, tar mig tid att aktivera honom.  Han har även fått jobb som terapihund på ett äldreboende som vi besöker varje Lördag. 

Vår relation:  Har blivit lite trasslig nu, tror att det är pga att han är "ensambarnet"  så han har börjat gå tillbaka till valpstadiumet och vara trotsig & busig.  Han var med mig förra helgen hos min kompis sommarstuga, då följde han efter min kompis hela tiden.  Han är en väldigt utåtriktad social hund. men ibland tror jag vi behöver distans från varandra.  Alla relationer har en svacka , finns inget perfekt förhållande.   jag hoppas bara att Alfons och jag ska hitta tillbaka till varandra. 

Igår när jag fotograferade med min kompis så var han lös.  Då stack han mot en annan hund skällandes, gud vad jag skämdes!  Så här har han aldrig betett sig innan!  Jag tänkte att bästa sättet var att gömma mig och min kompis så han trodde vi hade gått. men han kom inte ens då eller lyssnade på brytsignalen.  Blev lite irriterad  över hur han hanterade situationen.  Sen började han & den lilla hunden att leka & busa, och sen valde han att komma till mig o min kompis.  

Men ska jobba på vårt förhållande , vi ska ta oss igenom den här svackan <3 

Nu i helgen ska han vara utlånad till en klasskompis som jag gick hundinstruktörskursen med,  då hon skall hålla intensiv kurs i  vardagslydnad.  Då får Alf vara visningshunden.  

Bilderna fotograferad av min kompis Therese  Hubner

Lite om Mig

Jag har varit väldigt nere då hundarna är  min del av livet, det är  dom som håller glöden uppe och får mig orka med vardagen. Tänker på dom varje dag och saknar dom så otroligt mycket. Många säger men äsch du har en hund kvar juh!  Men det är inte samma sak, de  är min familj, alla 3 hundar.  En mamma skulle märka  om ett barn var borta  exakt samma är  det med mina hundar för de är  mina barn.  Och man säljer inte sina barn utan man kämpar sig igenom den tuffa tiden. 


Men för att inte deppa ihop helt så har jag börjat att gymma och  går just nu på diet. Känner att  jag börjar  hitta tillbaka  en del av min glädje igen.  När jag gör något blir jag lätt Fixerad,  så nu har jag börjat att gymma och  ska  göra det, tills jag är nöjd med hur jag ser ut.  Jag  är just nu sjuk och varit det i ca 3 veckor, men har nyu hostmedicin, alvedon, nässpray halstabletter så nu kan det bara bli bättre.  


Sedan håller jag på att ta tag i mitt företag som jag ska starta upp där jag ska erbjuda hundkurser, hundfotografering och handgjorda  halsband & koppel. Men  var ska har sin tid. Men kämpar man så ska man nog också  lyckas.  
Det här  är nog mitt längsta blogginlägg jag skrivit, men var rätt skön känsla  att  skriva av sig lite. :)