Vaknade av mardröm halva natten då jag drömde om att många zombiesar ville äta mig! :S
 En trött Felicia gick mot jobbet med en hyper glad Ice och Alfons. Dock går dom jätte fint i koppel  vid sidan av mig. Stolt över dom!  Lämnade dom på jobbet och begav mig till Arbetsförmedlingen då vi hade bokat möte kl 10:00 men hon jag skulle träffa kom självklart 15 min försent!

Efter arbetsförmedlingen jobbet igen! Trevlig dag sol, blå himmel dock blåste det rätt så mycket idag!
Käkade pizza till lunch gott!  Efter jobbet till den bäste djuraffären! :D Köpte 16 kg Nordic plus för 415kr! 
Och färska frysta ben 56kr! Gillar verkligen den butiken! :P

Alfons och Ice aktivering:
Busat hela degen, tränat lite apportering, Passivitet för Ice. terapi kurs övningar!

DAGENS DUMMA!
Var inne på Ica köpte  2 semlor och dricka. Vi betalade men glömde varorna!  Bra där Felicia! 
Och  när jag kom hem slog jag min armbåge så nu har jag ont i både smalbenet och armbågen aj aj aj!

Här nedanför har ni en kort film när Ice tränar att lämna apportbocken till en annan person. han var super duktig. Full fokus och fattade snabbt vad han skulle göra! :)

MÅ gott MVH Felicia och de fyrbenta
 
Våren är här, blå himmel, sol och lite vind. Perfekt väder för att vara ute och gå med alla dagishundarna på jobbet.
Har haft en helt vanlig dag. Trimmade en shitzu jätte kul!
Ice och Alfons var med på jobbet idag. För varmt för dom att vara utomhus, så var bara ute en kort stund på fotbollsplanen är de fick springa av sig! Dom har busat som galningar  inomhus dock :P

Pratade med min älskade pappa genom Skype och msn, gud vad jag saknade honom. 
29 grader varmt i Peru nu! Oh vad jag saknar det landet!  
Fick också se pappas dv.schnauzer Chizpita som han nu trimmar helt själv efter att jag lärt honom. Så stolt över honom! Och pappas peruanska nakenhund Whisky. Som verkligen har en helt underbar personlighet. Glad hela tiden!

Som sagt bara att börja planera  utlandsresa redan nu. Blir nog till nästa år runt Januari 2013 då det är som varmast där! :)

Nu ska jag plugga lite! :) 
Dagens låt

Må gott mvh Felicia och de fyrtassade.

 
Picture
Livet är väldigt tufft för Ice! När han fick träna passivitet 2 olika gånger idag.
Han är en hund som absolut hatar att sitta stilla utan det är precis som han har myror i benen.
Första gången vi tränade var  vi var i den stora skogen i  sammanlagt 2,5 timme. Satte Ice i koppel vid ett träd medan jag kastade pinne med Alfons. Och Ice var riktigt duktig!  Han sa inte ett enda ord?!  Jag blev väldigt imponerad! Körde korta intervall med honom. När han var tyst och lugn fick han belöningen att jag släppte honom lös. Gjorde det här några gånger. och det gick galant! 

2 gången: Då tog jag med mig både Alfons och Ice ut på ett stort fält där jag satte fast Ice vid fotbolls planen. exakt samma som jag hade gjort innan i skogen. Tog fram en boll och kastade boll till Alfons som var lös. Och så låtsades  jag att jag inte såg Ice. Han skrek, hoppade,slängde sig i kopplet, skällde, grävde i marken.
Med andra ord allt han kunde komma på! Efter 30 minuter var han knäpp tyst och satte sig ner flåsandes.
Nu var han riktigt arg och slut! 

Eftersom han var tyst tänkte jag gå fram och belöna honom med att släppa han lös. Men då började han igen!  Steppade,hoppa, pipa. Så jag bestämde mig att jag inte går fram förens han är tyst och lugn.
Efter 5 minuter var han lugn. Då gick jag fram och släppte lös honom som belöning.
Då fick han busa med Alfons lite.

Väl hemma så tittade vi på Crufts juniorhandling Finalen! Och vill säga GRATTIS till Pernilla som hamnade på 2:a plats av 38 länder tror jag det var?  Och det roligaste av allt efter finalen var klar var det någon annan tävling. hahah gud vad jag skrattade ! En dv.schnauzer som bajsade mitt på planen live!  Gud vad pinsamt!

Må gott MVH Felicia och de fyrfotade!

 
10:30 Träffade Felicia och Achilles, hade med mig Tyson, Ice, klövjeväska, min väska och 5 kg färskfoder.
Kände mig som en riktig packåsna!  Som tur var så hjälpte Felicia mig!

10:55 Träffade Melinda och lämnade Tyson som ska vara på semester hos henne i 5 dagar. Han blev jätte glad att se henne som han alltid blir.
Fick även senare höra att Melindas pappa hade  hämtat ett däck från Däckia till Tyson! Jätte snällt! :)

11:00 Träffade min handledare i min Terapikurs, fick mina böcker som jag ska läsa igenom.

11:10 Var vi på plattan och tränade passivitet, vi gick till en bänk satte oss och bara kopplade av. Achilles och Ice  tyckte att det var DÖ-tråkigt!  
Och pep till en början men efter ett tag lugnade det ner sig. När Ice var lugn i kropp och själ så bestämde vi oss för att träna Freestyle.  Jag släppte Ice lös för första gången bland så mycket människor i en ganska stökig miljö.  I början var han lite halv ofokuserad men efter 1 minut hade han full fokus på mig. Människor stannade för att titta på oss och kändes faktiskt rätt roligt.  Han tappade fokus lite då och då men skötte sig ändå bra.
Achilles som satt vid bänken med Felicia blev lite frustrerad att vi tränade och inte han så han skrek lite för att visa att han INTE tyckte att det här var okej! :P

Sedan bestämde vi oss för att gå en runda i stan  med massor av störning. Gick även till McDonalds och tog vatten till hundarna. Då vi faktiskt glömde det! När  vi kommer en bit sån ser vi en man som sitter i rullstol och tittar ut mot allt och bara njuter av en vårdag.  Jag gick fram och frågade om Ice fick hälsa. Och ja det fick han. Jag har aldrig blivit så chockad av Ice!
Han var så lugn och samlad. Han hälsade jätte fint på mannen, vi tränade "tigga" då han ska lägga sitt huvud i mannens knä. Och det gjorde han lugn och sansad.  Fick nästan en tår i ögat så stolt jag blev över Ice ♥
Han blev en helt annan hund, undrar om han kände det på sig att han skulle vara lugn?

Sedan gick vi mot kungsträdgården för att träna.
Då fick Ice träna passivitet då han pep,pep och pep så  matte nästan blev tokig! Men jag höll mig lugn och låtsades att han inte fanns.
Felicia och Achilles tränade koncentration och fokus. Tycker att både hund och ägare var hur duktiga som helst.
Jätte kul att få se dom jobba tillsammans!
Sedan när Ice äntligen lugnade sig så tränade vi lydnad, platsliggande, fritt följ, bytande mellan sitt-ligg och lite freestyle.
Jätte kul då vi hade massor av störning barn, cyklar, hundar, bilar ja allt man kan tänka sig.
Men då hade han full fokus på mig. Blev så imponerad av Ice! ♥
 På hemvägen gjorde en Bostonterrier utfall på Ice men Ice ignorerade.


Alfons så DUKIG!
Alfons och jag följde Manuel till stationen skulle köpa energidryck så ser vi ett barn och en mamma, mamman håller i schäfer och barnet i en variant av mini tyson. Och schäfern gör utfall slänger sig i kopplet och kastar sig. Vi går förbi Alfons ignorerar hunden. Sedan efter vi varit i affären och är på väg hem så står barnet själv med båda hundarna schäfern fastknutten i en stång och den andra hunden håller ungen i. Sedan slänger dom sig och ungen flyger 2 meter efter min Tyson huden innan han får stopp på den och sedan försöker han samtidigt hålla koll på schäfern. När plötsligt han sko flyger av. Tycker att det är så taskigt av mamman att lämna ungen med hundar som gör utfall och som ungen inte kan hantera. Fy fan säger jag bara för den Mamman.

Dock går jag förbi en man som skakar på huvudet och sedan säger: Oj vad duktig hund du har, väldigt snäll som inte säger något.
Jag tackade och vi pratade lite om hundarna som gjorde utfall. Tänk att en sådan liten sak kan få en på bra humör igen? 
Stolt över Alfons som ignorerar ♥

Städat även under eftermiddagen så nu är här fint och rent! 
Och snart börjar Melodifestivalen mysigt när det regnar utomhus!

Dagens låt
Må gott MVH Felicia och de fyrfotade
(Bilderna nedanför är tagna av Felicia Börjesson)
 
Idag var det äntligen Fredag är helt slut i kroppen,  dock har veckan ändå gått snabbt!  Alfons och Ice var med på jobbet medans Tyson hade mysdag med Husse.  Var en trevlig dag på jobbet lite kallt utomhus, lite vind, ingen sol! :(

 På bilden är det Felicia och Ice som tränar kö, och Achilles (amstaff) står i bakgrunden och ville inte tränare. Då det var mycket mer intressantare med allt omkring. Men jag tränade Achilles i utställning, där var han hur duktig som helst! 

Bra nyhet :D  Hissen fungerar igen så jag slipper springa upp och ner i trapporna!

På kvällen var tyson och Ice ute i 1 timme och lekte som galningar. medans Alfons var inne med husse.

Må gott alla wonderfulla människor!
MVH Felicia och de fyrfotade!
Dagens låt
 
Idag var det väldigt blåsigt väder med sol och mycket molnighet Har haft väldigt ont i halsen och benet idag. Alfons och Ice fick följa med mot jobbet, dom fick springa ca 1 timme på fotbolls planen innan jag började jobba. På jobbet var det trevlig stämning med underbara människor och en utav dom var Felicia och Achilles. Massor med kel och bus med alla goa hundar! Fixade även lite smått på Ice´s ögon,svans och ben så han blev snygg igen.

Efter jobbet stannade vi 1 timme utomhus för att Ice och Alfons skulle få busa. Väl hemma blev det  vila och mysa med vovvisarna. Tyson blev rastade av Manuel och hans bror under dagen.  Så jag behövde inte göra det :P

Kvällen: Släppte jag lös Tyson och Ice så de fick busa omkring som galningar ca 1 timme. Sedan provade jag rullstolen som vi har  där nere i förrådet. Och aa den fungerar bra. Nu ska  det bli träning massvis framöver :P

Träning har vi tagit lite paus från idag då jag inte känner mig helt bra.
Men förhoppningsvis blir jag bra nu så jag kan göra massor av saker
som jag vill få gjort.

MÅ gott MVH Felicia och de fyrbenta
Dagens Låt
 
Idag är jag extra glad då det verkligen går framåt med  Ice´s träning till Terapihund! Ska få böckerna på lördag och träffa min handläggare. Ice har idag tränat på lite olika sätt att hälsa på människor än så länge bara med mig men ska träna med andra i helgen tror jag.  Har rullstol hemma så nu är det bara att hitta lite människor att öva med. Tyson och Alfons utbildning går också bra och tränas samma som Ice.

Dagen:
Har varit toppen, var först på jobbet lämnade alla vovvisar sen mot arbetsförmedlingen för ett möte där jag även träffade en gammal kompis. Blev dock lite lack då de som skulle hålla mötet kom försenat!
Sen tillbaka till jobbet och jobba med Felicia och hennes amstaff achilles och en annan praktikant.

Idag tro det eller ej juckade Ice på sin bästa kompis Achilles! Dock var jag inte där men Felicia sa till honom. Undrar om det är med dominans eller om det är löptikarna på jobbet som påverkar honom. vad tror ni?
Han har dock inte försökt jucka mer än 4gg så blir lite fundersam?
Dock lyfter han inte på benet än.

Efter jobbet blev det hundrastgården med massor av bus för alla tre pojkarna. Kul att se mina små bambisar på hal is. Kul hade dom i alla fall!. Sen hemåt och gå upp för alla 5 trappor då hissen inte blir lagad förens nästa vecka någon gång!

Må gott mvh Felicia och de fyrfotade
Dagens låt
 
Idag stannade jag hemma från jobbet då jag hade huvudvärk,illamående och feber. Ringde och sjukanmälde mig och somnade sedan om.

När jag vaknade kl 12 månde jag lite bättre. Var ute och rastade hundarna sen bestämde mig för att vara lite nyttig. Så jag var på skatteverket, arbetsförmedlingen och bokade tid hos tandläkaren.

Sedan hem igen för att vila då huvudvärken kom tillbaka. På kvällen var jag ute en stund i hundrastgården med alla 3 vovvisar och Manuel. Ice hyper+ jag huvudvärk= Ingen bra kombination

POSITIVT:
Kan dock berätta om Alfons nya trix han lärde sig igår helt utav sig själv! :O Igår när jag gick till Jobbet med Tyson och Alfons. Så sa jag bakom till Tyson att han inte får gå framför mig utan ska gå bakom. 
Och varje gång jag sa ordet bakom gick Alfons bakom mig. Så nu kan han på kommando när jag säger ordet bakom så går han bakom mig. Intelligent självlärd hund man har! :P Duktiga Alfons ♥

Må gott mvh Felicia och de fyrfotade.
 
Ice har varit ensam hemma i 4 timmar idag och var super duktig, inte gjort något alls. Sedan var han hemma ytterligare 1 timme till ensam efter att min kille var ute på promenad med honom.  Och han hade inte gjort någonting utan bara sovit! Duktiga Ice så stolt över honom ♥!
Tyson och Alfons var med på jobbet och busade med alla hundar har varit full rulle på jobbet mycket att göra.
Helt underbart väder!  Sol,blå himmel och gräset börjar komma fram och isen smälter :D

Tyson- Varit pigg och väldigt lekfull under dagen. Burit sin leksak hemifrån- jobbet. Ätit 1 kg färskfoder. Det går faktiskt rätt bra nu.

Ice- Tro del eller ej! Men han har faktiskt skött sig under dagen dock lika galen som vanligt. Väldigt lekfull. Busat med sin brorsor  ute i skogen på kvällen.

Alfons- Tränat freestyle, har varit väldigt energisk idag. och haft full fokus med ett väldigt glatt humör. Busat med alla hundar på jobbet.
Ska nog försöka börja tävla med honom igen i freestyle och agility.

Ha en underbar dag
MVH Felicia och de fyrfotade!

Programtips: Karatefyllan 22.00 på 6:an
Dagens låt som spelades på jobbet under städning: 
http://www.youtube.com/watch?v=YNSxNsr4wmA
 
Vi vaknade klockan 12 och ingen av oss ville gå upp så vi låg och bara njöt av att ha inget att göra. Massa kel och mys!  Skönt att inte behöva stressa sig upp utan bara vakna i lugn och ro

12.30- 15:30 Så var Tyson,Alfons,Ice och jag ute i skogen. De fick springa runt och bara vara allmänt galna. Ställde inga krav på dom utan de fick springa fritt. Nosa, busa och bara vara hundar. Ice är en riktig liten retsticka, som vill ha det som Tyson och Alfons har. De roliga med Tyson är att om Ice tar tag i repet som sitter i bollen som Tyson har i munnen. Då drar Tyson bara med Ice och låsas som han inte finns och vips så har tyson lämnat både Ice och bollen till mig.
Alfons däremot blir riktigt arg på Ice och säger till honom med sin röst och kropps språk. medans Ice tycker det är riktigt kul och skakar av sig det Alfons säger och fortsätter. Efter 3 timmar så gick vi hemåt.

Dagens träning för Ice
Han fick sitta fastbunden vid ett trä och träna passivitet medans Alfons och Tyson busade. I början skrek han allt vad han kunde, sen grävde han i marken,studsade upp och ner.  Och till slut gav han upp satte sig ner och tittade på och var knäpp tyst. Belönade honom när han var lugn.

Hemma så somnade alla vovvarna och låg och sov tillsammans. Jag och Manuel såg tv fear factor. Och jag funderar på om inte djuren som är med i de programmet mår dåligt eller hanteras dåligt? Äta levande djur i tv och flytta djuren med munnen och bli nedsläppt i en låda?!

DAGENS SKRATT!
När Manuel,jag,Tyson,Alfons och Ice var på väg hem från affären så passerar vi 3 utländska killar. Precis när dom passerar oss så nyser Tyson. Dom skriker och springer där ifrån. haha alltså dom är bra roliga!

Må gott mvh Felicia och de fyrfotade