Vaknade klockan 12:45 skyndade mig att byta om och  tog Alfiedalfie och åkte mot praktikplatsen.
Fick ett glatt välkomnande och alla skulle gosa med honom. Även de som inte gillade hundar var extra glada idag.
Grått och tråkigt väder utomhus men härlig stämning inomhus. 
Fikade  och åt blåbärstårta med grädda gott! 

Vi var där i 2 timmar  idag så alla hann hälsa på honom. Pratade en hel del med personalen och  sedan sa vi på återseende och begav oss hemåt.

Fysträning: 
Körde fysträning med Tyty och Ajen.  Och herregud vilken bra kondition de har! 
De är snabba  i svängar  och väldigt flexibla i kroppen.  Så glad att jag lyckats få dom att behålla dom i  sådan bra form.  Ice börjar verkligen lägga på sig i muskler och är  smidig.  Tyty han är biffig nu, muskelknutte och inget fett på hela kroppen!  

Må gott MVH Felicia och de högt älskade 4tassade

(ni om läser min blogg skriv er bloggadress så jag kan gå in oh kika )
 
Dagen har varit helt underbart.
Jag vaknade vid 11  och gud vad skönt jag sov och hade värdens skönaste dröm. Tränade med hundarna och var med och hjälpte till när en  utav min idol till hundmänniska som jag ser upp till hade freestyle uppvisning med sin hund.  oh helt perfekt  dröm!  haha och när jag ahde vaknat så  hade hon skickat sms till mig :P 

Dagen: 
Jag har vilat  nästan hela dagen framåt kvällen gick jag Manuel, hans bror och hans kusin ut med Alfons, Ice och Tyson. Tyson och Ice tränade wp och fick turas om att dra vagnen vi har. i vagnen hade vi alla våra saker bland annat en cdspelare så vi kunde lyssna på musik medans vi  gick. tog en evighet att hitta en plats vid sjön där  det var lugnt och där vi kunde  äta gott.  Vi åt sevitche (peruansk maträtt)  medan hundarna fick bada och busa av sig.

Sedan gick vi hemåt  30 minuter till  och  alla var lite halvtrötta förutom Ice som hoppade runt. Med andra ord var allt som vanligt.  När vi kom hem åt vi jordgubbar med grädde gott!

Må gott MVH felicia och de högt älskade 4tassade
 
Idag fick Ice för första gången prova på wp med tyngd bakom sig. Han har fått vara med mina andra  2 hundar när  dom har tränat när han var liten och vant sig vid ljudet.  Så idag när jag tog på honom selet så passade han perfekt i det! Det är verkligen en stor fördel att ha 3 hundar som är i samma storlek. 

Han fick dra  från mitt jobb (hunddagiset)  hem till mig. Och han drog som om han inte hade gjort annat innan. 
han var inte ens ansträngd?  Jag blev väldigt chockad men också stolt över honom. Han presterar alltid på topp och ger 110% av sig själv när han tränar.  Tror verkligen jag har hittat Ice sport. Gud vad han älskade det! 
Så vi kommer absolut fortsätta att göra det här.  Dock skall jag röntga hans höfter och armbågar  och se till så att han är lämplig för att kanske i framtiden kunna tävla i det. Vem vet vi får se vad framtiden har att erbjuda. 

(För övrigt  på filmen springer han men det skall han juh egentligen inte göra. Dock gjorde han bara det  då för han var så himla glad då, när vi gick från dagiset så gick han och  fick absolut inte hoppa eller springa)

Dagen:
- trimmat en dv.schnauzer som bet mig i näsan
- jobbat, hade  endast med mig Ice,
- Tyson och Alfons hemma med min pojkvän kelat och busat
- klippt allas klor
- Ice hittat sin nya stora passion i livet, att rida på ryggen!  
- skall äta  sevitche idag (peruansk maträtt)

Ta hand om er MVH
Felicia och de  fyrtassade
 
Okej jag var totalt övertrött när jag gick till jobbet. lämnade Ice, ty-ty hemma.
Tog med mig Madalfie. Efter jobbet så  gick jag och Kelly till Aquaria vattenmuseum , där vi upptäckte en skadad fisk som tyvärr var tvungen att avlivas :(  Stod sedan och pratade med personalen i typ en halv timme.  
Väldigt intressant då han berätta att en rysk man hade försökt doppa ner sin son till en utav malarna som kan bitas hårt!  

Sedan berätta han även att han gick ner och  städade hos pirayorna utan skyddsklädsel? :O    

Sedan stack vi till gröna lund  var där  några timmar och gud vad läskigt det var att åka tilt  trodde jag ärligt talat skulle dö!  Haha men det roligaste av allt var nog barnkarusellerna. Fast  funkar inte lika bra att åka  utan åksjuktablett mådde faktiskt lite illa -_-

hundarna:
Varit med min pojkvän största delen av dagen. Han har busat med dom och  varit ute på promenad och tränat med dom.

Må gott MVH
Felicia och de högt älskade vännerna
 
Ice- varit totalt fullständigt galen och gör precis tvärtemot av vad alla säger och tar inte åt sig när man säger till honom.  Han har varit extrem jobbig idag och gör alla galna!  Men har i alla fall badat, fönat och klippt honom lite.
Så nu är han ren och fin. Han fick dubbelbada med sin bästa kompis Achilles (amstaff) som också blev ren och fin.
Att föna en aussie tar långt tid då man ska vara noga och få det att bli rätt!Men när det väl är klart är det så fint!

Tyson- har fått vara hemma under tiden jag jobbade på hunddagiset. Så han har sovit och kelat med husse  hela dagen. Var utomhus med mig en stund på eftermiddagen och busade med bollen. Han har varit glad och pigg. Han lyssnar bra och är väldigt enkel att ha att göra med :)

Alfons- Har varit med mig på hunddagiset och skött sig bra. Varit glad och kelig och lugn.  Sig själv med andra ord.
Efter jobbet fick han träffa sin älskade Kelly (en ung tjej)  som är hans favoritperson. Kastade boll och fotade en hel del utomhus.  Doick  så blev jag riktigt förbannad på Alfons då han var lös och började skälla mot människor som kom förbigående och han har ALDRIG gjort så innan!  Blev arg och chockad!  Bad om ursäkt åt  familjen och  gav Alf den arga blicken.  Då skämdes han!

Min dag:
-  Jag har varit väldigt trött
-  Jobbat med Felicia på hunddagiset
-  Träffat Kelly,varit utomhus fotat och busat med hundarna.
- Hittade en moped och ringde  polisen som hämtade den.
- Badat Ice och Achilles

Dagens låt
Må gott MVH Felicia och de högt älskade  fyrtassade vännerna
 
Jag och Alfons begav oss i ösregnet mot vårt  favorit ålderdomshem. 
Alfons tryckte på dörrknappen och öppnade dörren för  oss och in gick vi, när  vi kom in fick vi varmt välkomnande av personalen som gosade en massa med Alfons eller hans arbetsnamn "Anton"
Sedan begav vi oss upp till vår våning 5 var både  på avdelning A och B.
Fikade  med  det boende  och diskuterade lite, de kelade med "Anton"  och fanns en dam som gav honom massor av pussar. Så kul att se sin hund kunna skänka glädje till fler än bara sig själv. 

Träffade även en dam sedan tidigare som fick träna med Alfons. Så häftigt att se dom tillsammans,  de  tränar så fint tillsammans. "Anton"  lyssnar på när hon ger han kommando och  är så försiktig och följsam.  
Damen skrattade en hel del och  verkligen njöt  för stunden.

På vägen hem träffade vi ett socialt rådjur  3 meter framför oss.  Som stannade mitt i vägen och bara stod och tittade på oss  i säkert  3 minuter  innan den glatt hoppade vidare.  Den verkade så självständig och så oberörd av att vi skulle  behöva gå förbi.  Alfons  bara tittade och travade sedan iväg lugnt med mig. Vi somnade på bussen på väg hem så trötta var vi. 

Kvällen: Var ute  en timme med Tyson och Ice utomhus, kastade boll och tränade lite  repetition av kommando och helt enkelt bara njöt av dagen. 

22:00 -23:00 Fick Tyson,Alfons,Ice bada utomhus och oj vad de älskar att bada!

Nu ska jag och min pojkvän se film och äta  mango/passionsfrukt sober! 

Dagens låt
Må gott MVH
Felicia och de högt älskade  fyrtassade vännerna
 
Jag och Alfons var på ålderdoms praktik på vårt favoritställe.
Både jag och Alfons var glada och taggade dock  gillade ingen av oss att gå i regnet  som piskade i ögonen.
Vi var vi på 2 olika avdelningar, hälsade på en gammal avdelning som vi var mycket på innan med dementa. 
De var glada att vi kom och klappade en massa på honom.  Sedan den andra våningen vi var på var dementa och sedan fanns även Parkinson boende.  Sedan såg jag även att vi var med på deras tavla  där de visade  för besökare  vad  boendet gör för sina boende.  Där var vi på skylten oh blev så glad i hjärtat. Känner mig stolt över vad jag och mina hundar har lyckats  åstadkomma ♥

Han arbetsuppgifter:
- Kela med de äldre och hålla sällskap
- Få de äldre  att  röra på sina muskler när det t.ex. kastar en leksak till honom, och även få det att prata mer.
- Kunna stå stilla på ett och samma ställe en lång tid
- Kunna tåla om de  skriker eller råkar ta på honom vid känsliga ställen som ögon,tassar m.m
- Kunna hålla sig lugn i stökiga situationer och miljöer

Efter vi varit på ålderdomshemmet  begav vi oss hemåt. Han öppnade dörrarna genom att trycka på dörrknapparna så dörrarna öppnar sig.  Och så fick han självklart bära sitt eget koppel hem.  Vi hittade även en fotboll som Alfons blev jätte glad i.  Vi busade hela vägen till bussen som vi missade men det gjorde inte så mycket då vi spelade lite fotboll ännu mer.  oh på vägen hem såg jag min drömbil en rosa bil! så snygg!

Hemma  så lämnade jag Alfons och gick ut med Tyson och Ice.  Kastade  pinne och  tränade  repetition av gamla kommando som "Boom" då de  ska hoppa upp i luften,  körde platsliggning och tränade dom en och en åt gången. 
Diskuterade även med  en hundmänniska som hade en hund som hade flugit på en annan hund och nu frågade de om jag tyckte att de skulle avla på den här hunden?!  Jag sa absolut inte! 

Tyson fick även bada senare på kvällen medans Ice  tränade passivitet som  var extremt jobbigt idag då han har myror i hela kroppen.  Men till sist  låg han ner och gnydde och gav mig dödsblicken. "dumma,dumma matte"
Tyson var totalt överlycklig och njöt av livet.

Dagens låt

Må gott MVH
Felicia och de högt älskade  4tassade ♥

 
Var länge sedan jag bloggade här då jag hade tappat motivationen.  Men efter att ha läst den här kommentaren så började jag blogga igen :)

Hej! Tänkte bara säga att vi läser och gillar din blogg! :) Jätte skön att läsa och härlig variation med bilderna, Du verkar göra ett grymt jobb med dina hundar!

Blogga! Vi väntar, haha!
Godkväll


Så tack så mycket Pernilla!


Min dag:  Jobbat på hunddagiset, alla  3 hundar var hemma med min pojkvän.  Han kom och hälsade på mig en stund med Ice och Alfons.  Ice busade med dagishundarna medans Alfons  mest tog det lugnt. De fick även fredagsgodis ett märgben.

Nytt:
- Ska flytta till en http://www.youtube.com/watch?v=STeHV7eRgvs3.a  i början av Juli också här i Stockholm 
- Har haft träningspaus och mest busat  med hundarna
- Terapihunds utbildningen går framåt, ska dit imorgon och på söndag
- Skall åka till Göteborg i 2 veckor  den 25/6   tar med mig Tyson och Alfons 

Jusste  Alfons  ligger nu på 3:dje  plats i IF:s  tävling. Rösta och dela gärna!  tack :)


Dagens låt
Ger en liten bildbomb och hälsar med det
Må gott MVH felicia och de högt älskade fyrtassade
 

Idag bjöd jag med Felicia  till gröna lund, Kelly följde också med.
Jag och Felicia var där i hela 12 timmar från klockan 11-11.
var verkligen en underbar dag fullt med massa roliga händelser.

- Spelade  på spel som vi aldrig vann på, Felicia var mega trevlig medan jag var värsta surtanten. Och jätte otrevlig emot dom
- Såg lilla melodifestivals finalen och enligt mig var det heeelt fel person som vann.
- 2  12 åriga  killar raggade på Felicea, haha  de erbjöd sig att åka  fritt fall med henne. dagens småbarn XD   
- Hittade en iphone4s  som jag lämnade tillbaka till ägaren
- Hittade en stor fotboll som man fick om man vann och jag förlorade juh -_- Så behöll den här bollen! :D
- Vi gick spökhuset och jag och Kelly skrek som galningar och vi skulle "offra" småkillarna framför oss som fick gå först!  XD
- Jag skrek på varenda karusell INGEN PANIK;INGEN PANIK så tappade nästan rösten.

Dagens låt


Må gott MVH Felicia
och de högt älskade  4tassade
 
Ålderdomshem 1 ( 1timme,10min)
Tyson och jag  var på ålderdomshem idag och det gör mig så varm i hjärtat att se honom med de äldre människorna. Han hälsar lugnt och försiktigt så till och med en hundrädd människa  i personalen vågade hälsa på honom.  Han gick runt och hälsade på de äldre och  fick mycket beröm på hur  fin han var och så glad han var. 
Vi visade sedan upp lite trick apportera saker som de äldre fick kasta och så skulle han hämta dom och ge dom till de äldre.  De skrattade,log och pratade en massa med "Bamse" som dessutom svarade tillbaka på hundspråket då :P
Är stolt över honom och att han presterade så bra som han gjorde!  
På vägen hem fick han massor med beröm och bus av mig. 
Min älskade "Bamse" ♥

Ålderdoms hem 2 (2,5timmar)
Jag och Alfons åkte dit i bussen tillsammans både han och jag var helt slut i kroppen och knoppen!  Ösregnade och blåste utomhus !  När vi kom till ålderdomshemmet fick vi varmt välkomnande  av personalen. Alfons har blivit personalens egna lilla maskot och alla ska  gosa med honom  och fota honom. Vi började med att gå in  till en  lägenhet där en dement man låg i sängen och hans fru var på besök.  Vi satt där i 45 minuter och pratade medan de  kelade med Alfons. Hans fru hade aldrig varit så nära en hund innan men hon blev förälskad i Alfons.  Den dementa var blind dessutom så vi förklarade hur " Anton" såg ut ,och han älskade hans mjuka päls.  Vi pratade mycket om 2:världskriget då de hade varit med och upplevt hela den biten.  Det var sorgligt att höra men otroligt intressant.  Jag trivdes verkligen där inne hos dom.

Efter ett  tag gick vi ut och hälsade på de andra i vardagsrummet.  Alfons gick och kelade med alla utom en som var hundrädd.  Vi visade tricket apport där den äldre fick kasta saken på golvet och "Anton" hämtade den.  Älskar att se glädjen och samarbetet,  alla  log och var så glada!  Sedan hade jag och Anton vår egna uppvisning av trick. 7  styckena  av personalen+ de äldre  stod och titta på och berömde oss.  Sedan fikade vi och Alfons tog en paus.  Jag fick te och kakor.  Verkligen älskar de här stället alla är så trevliga och man känner sig så välkommen.

När vi sedan skulle gå skulle alla ta farväl av "Anton"  ingen ville att vi skulle gå. Alla skulle ha en avskedspuss och massa gos och såklart avskedsfoto!  Jag  sa hejdå till personalen och kunde till slut ta med mig Anton hem.  
Det sista de sa " Glöm inte att komma nästa helg"  Stolt över min bästa Alfons ♥

Kvällen:
Handlat, rastat hundarna,  köpt  världens bästa gladd B&J cookie dough
Sett världens bästa film fick handsvett så jävla nervis jag var och magen vände sig!
Rekommenderar den till er: Open water!
Dagens låt: http://www.youtube.com/watch?v=SOI4OF7iIr4
I just need somebody to love ♥

Må gott MVH Felicia och de högt älskade fyrtassade vännerna