Galnaste, finaste trion!
Vad jag älskar alla deras olikheter ,  deras egna sätt  att vara.
3 olika  personligheter, 3 olika raser, 3 olika viljor! <3

Inte alltid så enkelt att få hela vardagen att gå ihop, visst  det är dyrt, och  visst  tar det mycket tid. 
Men kan inget annat än att säga att jag  älskar de.  Det är värt  varenda  sekund, minut, timme, vardag, år  som jag lägger ner på dom.  För allt man får tillbaka  är  massor av Kärlek.  Alla med & motgångar  men vi stannar tillsammans i vått & torrt!

Sedan finns det  många  fina människor i min omgivning som har trott på oss,  som har hjälpt oss genom svåra tider. När  man tvivlat när allt känns hopplöst, så  har de  fått en  att  inse  vem man är  vad man  behöver i sitt liv.  Jag kan inget annat än säga  att jag är Lycklig lottad att få  ha  denna fina  trion i mitt liv!  
 
1244 gram åt  Thai idag! 
- 500 gram Nordic färskfoder 
- 744 gram revben m. kött 

Så antar att han inte kommer äta på ett par dagar?  Men blir glad i hjärtat när han väljer att äta. Då han helst bara äter var 3:dje dag.  Idag fick han äta  då jag valde att träna honom,  han var sjukt taggad.  Jag provade att ge honom revbenen i ett stycke, han slickade lite oh bara usch ska jag äta det där?  Men när jag bad honom snurra & sen äta en bit som jag skärde av, så vart han  glad.  Även om jag höll i revbenen och han tuggade då gick det bra, men lämna jag honom så sluta han! haha min älskade brunbjörn <3
Träffade även min kompis Therese som är en fantastisk fotograf. Vi gick & fotade en runda i skogen, så magiskt när allt är grönt! Vi mötte  2 rådjur  om kom väldigt nära oss utan att bli rädda, lite  sociala.  Kasta boll till Alfie & han ignorerade bara rådjuren älskade  bc <3
Sedan träffade vi Matilda & Fidel, tränade passivitet i Hagaparken & Ty fick träna  dragweight dit & tillbaka, var riktigt varmt  phu! Fast som tur var satt vi i skuggan & tränade en i taget  med att "plinga". Och Matilda tränade lite Lydnad!  Var riktigt skoj var på tok länge sedan  vi tränade!  Tack Matilda för idag! 
Dock hade jag otur  idag!
1. Blir biten av pissmyror, 2. Biten av myggor, 3. hade en fästing på huvudet, 4. Alfons blir jagad av humlor och brände sig! 5. Tappar bort nycklar, 6. Brickan borttappad. 7 så  kommer en bålgeting inflygande i lägenheten!
Haha otursdagen 17/7 

MVH Felicia  & de fyrfotade vännerna <3
 
Idag var jag med Miriam och tränade Agility& Lydnad. 
Var verkligen jätte roligt med Ty,Alf,Aj & Castor. 

Var kanske inte bästa lydnadsdagen för Aj,,Alf men Ty  bjöd  på mycket  blev imponerad av llt han kommer ihåg, då det var ett tag sedan vi körde lydnad, men fy fan vad han e häftig,  bytte mellan sitt,ligg,stå  sitter bättre nu :D  Oc apportera över hinder första gången vi prova på, han klara det galant. Bästa brunbjörn <3

Agility,  där jobbade vi på Castors rädsla för vippen,balans & A hindret. Han släppte rädslan snabbt  och  vi tränade med röstbelöning & godis. Han blev super stolt över sig själv när han klara det. Snyggt jobbat Miriam :)

Ajs  han har blivit mycket smidigare i kroppen, bra på svängarna oh kombinationer, mycket glädje från honom och han skötte sig utmärkt! 

Ty  var  jätte taggad körde på som en kanonkula, han kom in i platt och rullade runt typ 4 varav, gah matte lite panik, men Ty mådde bra, ingen brist på han inte. Han  är  mi älskade klump!  

Alfie, lyssnade  väldigt bra oh vi körde mest på skoj idag utan några krav, då jag ville få upp  leklusten och bara busa, vara rolig ägare  <3 

Bjuder på lit bilder nu ;)
 

Thai, Kiara, Alfen , Crima & Dennis

Idag har vi varit på stranden i hela  8,5 timme.  Var där tillsammans  med min pojkvän Bassam,  och kompisar Venita & Sara. Vi spelade Backgammon badade & solade.  Vilken underbar sommardag, en sån där  "göra ingenting sommardag"  se  de  små goda sakerna i livet :)  

Kiara  har varit en liten Myra idag, hon stack iväg från flocken & var borta en bra stund  men kom till slut tillbaka, och sedan så har hon fått träna passivitet  nära vattnet  lite pipande men sedan fatta hon rätt snabbt att nu är de vila som gäller.  Men var hon lös och vi solade  eller  inte  koncentrerade oss på henne o gav uppmärksamhet så  försökte hon vanda iväg p egna  äventyr.  Men lilla  knäppisen är en  hejdare  på att simma snabbt ;)

Alfie:  Han ville först inte simma så tog ut honom i koppel så han fick simma  efetrsom han behöver gå ner i vikt. Han ville mest bara in till land  men fick simma lika läne som vi badade. Kastade vi boll gick det dock bra  för Alfie att simma. Och när han var trött stod han på 2 ben som en liten säl <3 Eller kramade  om 

Ty & Kiara  var de  som hade kpplöpning i vattnet om bollen.

Nu bjuds  det på bilder! ;)
MVH Felicia & de  fyrfotade vännerna <3
 

Fartfyllda dagar

Det har varit fartfyllda dagar de senaste dagarna, så inte hunnit uppdatera.  
Alfons har varit hos mig, och vi jobbar på att få ner honom i vikt då han är lite överviktig.  
Kört fyspass med  intervall i en backe  vid Odenplan. Värdens största  backe. Phu bara jobbigt att gå upp dit! 
Vi har hittat en skog bakom mig (tekniska högskolan)  känns  roligt när man lär känna stan bättre & bättre, och jag börjar verkligen gilla att bo mitt i.  Nära till allt och det finns faktiskt skog mitt i stan! ;) 

Vi har tränat fyspass i backe, Springpole,  terapihunds moment i gallerin.  Kan även berätta att Ty har varit på  terapihundsträff via för förening assistenthunden & rehabhunden. Han skötte  sig exemplarisk  trots  många  hundar. Han var lugn & avslappnad.  Kiara & Alfie  var passiva  &  var med Venita  medans  jag tränade Ty. 

Sist men inte minst har vi träffat Therese och fotograferat och fixade  vattenstämpel till henne.  
Bjuder  på lite bilder  fotade av henne  på Kiara!  ;)
 
Här kommer bilder på min älskade Australian shepherd Ice.  Fotofraf Therese Hybner. 
Han är en glad, galen & framåt kille som alltid  beter sig som en clown men ger alltid  110% när det gäller träning!
Översocial  och älskar allt & alla.
Mvh Felicia och de fyrfotad vännerna <3
 
Idag har Tyson verkligen gjort stora framsteg! 
Först fick han träna  springpole i Vanadisparken, han var taggad som bara den. Tränade 4 tassar i marken men Ty ville  helst hänga så  han hoppade ändå upp och försökte  ta repet istället för leksaken , eftersom leksaken var på hans nivå. Så det är absolut något vi måste träna mer på.  Medan hans polare Kiara  drog på riktigt bra med ryggen  och bakåt. Tyson älskar verkligen att hänga  lite över luften han till och med brukar ta lite högre än vad han egentligen behöver. Men olika hundar gillar olika saker ;)

"Kamphundarna"

Kom även förbi en äldre dam med sin blandras (bc/tollare). Hon ropade något till oss om att man inte ska låta sin hund kampa, och att det är människor som vi som gör dåligt rykte för "kamphundar". Jag lämnade över Ty till Venita och gick fram för att prata med henne.  Och frågade  vad hon sa då jag inte hörde allt så tydligt. 

Hon berätta först för mig att det inte är bra att låta "kamphundar" kampa"  då de blir mer aggressiva.  Och går på andra hundar och  att  det var såna som vi som förstörde för kamphudnarna...
Jag berättade då lugnt för henne att  det heter springpole, och att vi är väldigt strikta med när de får & inte får kampa, att de tex måste ligga passiva  när den andra tränar och inte får  hoppa på innan varsegod kommando, och att de måste släppa  på loss kommando. Och att det inte kampar så här på detta sätt i vardagen när de umgås med andra hundar eller människor. Berättade även också att Ty är under utbildning till terapihund och  gjort praktik på dement boende och varit klapp & kel hund på mässor.   Att de vet skillnaden på vad som gäller vid vilka tillfällen.  

Hon var först lite tveksam att jag visste vad jag höll på med, men berättade sedan lugnt att jag är under utbildning till hundinstruktör och att jag vet hur jag ska hantera  Ty i olika situationer. Då lugnade hon ner sig och putsade ut, Och skrattade  lite och var glad att vi inte var några kriminella som  höll på med hundfight m.m  
Men jag förklarade lite mer angående springpole, och sa till henne att googla  upp det ;) 
Är glad att jag fick henne att ändra åsikter  angående vad vi höll på med. 
Hon var trevlig , öppensinnad för att ta emot  informationen och nyfiken vad  springpole var. 

Hundmöte för Tyson

  1. Första hundmötet var när  Tyson låg ner med huvudet mot mig och baken mot en gångväg. Det var buskar på båda sidorna, Kiara var bredvid.  Vi satt och väntade på att Venita skulle komma ut från Ica,  plötsligt passerar en brun labrador hane,  Tyson blir chockad hoppar upp och morrar,  jag  sa till honom att lägga av , han la av och gick på andra sidan av Kiara  och satte sig ner. Han blev helt skrämd  men släppte det hela rätt snabbt. Labradorens reaktion:  Nosade mot Tyson  och flåsade lite med blicken på Ty. 
  2. Vi  tränar springpole, plötsligt står det en ägare med sina 2 små blandraser bredvid oss, både Venita & jag blev chockad.  Tyson titta en gång mot dom, men valde att ignorera dom och titta på när  Kiara tränade. Hundarnas reaktion:  Nosar och drar lite i kopplena, pep lite. 
  3. Jag Och Tyson sitter utanför hundrastgården i Vanadis parken medan Kiara & Venita går in.  Tyson piper lite  över att Kiara & Venita försvinner  men ber honom sen att sätta sig ner  i position " lugna  famnen" belönar honom när han är avslappnad med godis. När han är lugn släpps han även så han får titta på hundarna i hundrastgården, han blir lite glad piper, viftar på svansen belönar hans beteende. Även så använder han nosen och tar in de nya dofterna, belönar honom ännu mer och han sköter sig exemplarisk.  Låter honom röra sig runt på marken han nosar och lägger sig ner , väljer att ignorera  hundarna i hundrastgården, belönar att han är lugn och väljer  bort att bry sig. 
  4. Nu får Tyson sitta på bänken som jag sitter på (fortfarande utanför hundrastgården) Kommer fram en stor brun hanhund mot stängslet.  Tyson nosar i luften, gör lugnande signal med slicka sig runt munnen, och viftar lite på svansen. Efter det väljer han att skvallra till mig att det är en hund där. Blir  överlycklig att han väljer mig och belönar honom enormt mycket.  När jag belönar honom så drar den Bruna  hunden hoppande fram mot stängslet ännu närmare och skäller.  Tyson hoppar till , drar ihop sig, svansen åker under benen, men han väljer att dra undan blicken från den andra hunden och ignorera.  Och tittar på mig, belönar honom massor med godis. Han är så otroligt duktig och hanterar situationen fantastiskt!
  5.  Nu sitter vi på bänken, plötsligt släpper en ägare lös sin hanhund innan de ska in i hundrastgården, ägaren öppnar ingången till hundrastgården , men hunden väljer att springa förbi sin ägare,  Väljer  att ta upp Ty  på bänken bakom mig, Ty  tittar bara på den andra hunden och sitter kvar bakom mig väljer ännu en gång att titta på mig belönar med godis. Hunden stannar upp tittar på Ty men springer sedan vidare. 

Pitbull möte

Tyson fick träffa Pitbullen Clara, en blå tik på 1år som kommer från Usa, precis som sin ägare.  Jag har tidigare träffat denna tik fast med Kiara & Ice.  Så vet att hon är stabil lugn och kan signalerna.  Ger varsegod  gå och hälsa till Tyson som går fram och hälsar, men  blir lite osäker  för tiken och morrar, tiken ger honom mer utrymme, Tyson väljer gå undan och nosa, sedan hälsar de ännu en gång och han är lugnare, nos mot nos, de luktar av varandra, han vänder bort huvudet från henne artig i kroppspråket. Går sedsan och hälsar på tikens ägare, han är glad och ger en massa pussar.  

Chihuahua passerar

Tyson är lös fast med koppel på sig då han rullade i gräset, då kommer det en chihuahua i koppel förbi  med 2 personer. Tyson tittar mot dom men väljer sedan att titta bort och går och lägger sig i gräset och betar gräs  istället! Så sjukt grymt stolt över honom bästa bästa Ty !<3 
Med andra ord är jag enormt stolt över  hur han utvecklats  och  hur han väljer att  hantera situationerna. Artig i kroppspråket men litar inte helt på  hundar men vi är  på god väg. De han redan känner är som sagt ingen problem. 
 
Efter  3 låååååånga år  kan min älskling Ty  äntligen skälla på kommando!  Kan inte riktigt själv förstå det?!  
Har tränat som en galning på att försöka få honom att skälla då han aldrig skäller. 
Men idag efter att Venita & Kiara  tränade Skall så provade hon med att säga ooof,  då kom det ett litet  skall.  Vi bestämde oss för att shejpa  in det, hans  svans  viftade, och han sprudlade  av glädje över att få träna. 
Det värmde  i mitt hjärta över att få se honom så  glad och arbetsvillig.  

Hur är Tyson att träna?  
När jag började  att träna honom  när jag nästan precis fick honom så var han  rädd för att göra fel, Jag tränade  tyst  med hjälp av klicker & shejping. Men ibland när han inte fick ett klick när han försökte, blev han osäker och lite rädd,  han gick då och la sig i sin bädd och skakade.  Men fick  gå och trösta  honom, då blev han glad  och viftade  försiktigt på svansen och gav  pussar. När jag såg honom idag när han tränade med Venita var han inte rädd för att göra fel utan försökte med snurra och hopp, tills han förstod att skall betyder  skälla.  

Herregud vad han har utvecklats, detta var det  svåraste trick att lära in honom, men nu har vi ÄNTLIGEN klarat det! Finast  bästa Tyson <3

Dagen:

Idag har vi träffat Venita & Kiara  tränade springpole med hundarna i Vanadis parken, vi tränade med en hund i taget, när den ena tränade  fick den andra träna passivitet. Tycker att både Kiara & Tyson var riktigt duktiga.  Kiara behövde peppas lite  för att ta  springpolen, hon vill gärna  sammarbeta tillsammans med sin matte.  Medan Ty tränade helt självständigt, hans ögon bara lyste överlycklig!
Dock var det  tråkiga att de har  regnat hela dagen,  hundarna var inte så glada att  promenera i regnet.  
Vi gick in till Gallerian fotade hundarna, fikade och värmde oss.  

Många varma hälsningar  Felicia & de fyrfotade vännerna <3

Alla bilder är tagna  av Venita & mig
Nedanför är en liten video när Tyson tränar skall i regn vid kungsträdgården idag. 
 
Nu kommer det magiska bilder på Kiara & Tyson som duktiga fotografen Therese Hybner har tagit.
 
Dagen började  med att jag träffade Melinda & Bobo
Vi Gick till Haga parken och gick runt, lilla Bobo  var verkligen underbar, travade så himla fint och väldigt fin fokus  på sin matte.  Och väldigt fräsch för att vara 12år! 

Sedan träffade  vi Venita  Kiara & min älskade unge Ty  (  Som för tillfället passas utav Venita). Han var  lite spänd i början men sa inget utan gick vid min sida  och ignorerade  Bobo,  Tycker det var bra stämning mellan hundarna,  stolt över att Ty tar allt så bra och kunde slappna  av, vi gick till Stranden så fick de bada. Ty apporterade en Apelsin som var i vattnet , han var så glad simma och hämtade den och lämna den till mig gång på gång.  
Fotograf Melinda
Efter det fick både Kiara &  Tyson träna Springpole. Och oj vad imponerad jag är utav båda två Tyson kunde vara tyst ligga platsliggning när Kiara tränade och så tvärtom.  Vi tränade i parken, kom hundar som gick förbi och kollade  och andra människor. Kom fram en pappa med sin son och frågade om han fick klappa  Ty,  jag sa  självklart och  Ty han stod stilla , ville dock  mest fortsätta sin träning.  

Så glad att Tyson utvecklas varje dag och kommer framåt, steg för steg ska vi hitta tillbaka  till den säkra Tyson.  Just nu litar han inte på alla hundar, men vi bygger upp förtroendet för andra hundar sakta men säkert.  Så vi behöver träna på hundmöten  med stabila hundar. Han vill som sagt inte kasta sig in i  slagsmål utan undviker  helst om han får chansen. Men vid sin sida  så har han just nu den snart 9 månader gamla  blandrasen Kiara. Som visar han trygga  vägen framåt. 

Vem är Kiara?

Fotograf Therese Hybner
Kiara ägs utan min kompis Venita. 

Hon är lillgammal , beter  sig mer mogen i vissa situationer. En hund som  viftar  på hela rumpan när hon hälsar på någon.  En liten tik som är envis  när det ibland gäller att lyssna. Men som är väldigt  miljösäker och stabil.  
Hon har träffat  Alfons och även umgåtts  mycket med honom,  Han har visat henne vägen om hur man ska vara  och bete sig som ledare.  Men mycket hade Kiara redan sedan tidigare  med hjälp utav sin duktiga ägare.  
Men Tyson har verkligen hittat trygghet  hos  Kiara , hon leder honom på rätt väg, ger vägledning. Hon är en häftig tik med ett stort hjärta. Henne kommer ni absolut få läsa mer om här.  


Tack Melinda &  Venita  för en härlig dag ;)
MVH Felicia & de fyrfotade vännerna <3