7.00  Lämnade jag Ice och Alfons på hunddagiset och sedan  snackade med min chef en stund och sedan tog ajg mig mot tunnelbanan.

8:30-16:00 Idag har jag varit på jobbintroduktion för ett ålderdomsboende. 
Kan säga att jag är helt slut i hela kroppen, mycket nytt att ta in och många nya  arbetes vanor som man ska lära sig.  Trevlig personal och  härlig lokal. Dock saknade jag hunddagiset, Felicia, Achilles och mina älsklingar och Manuel. Ni vet istället för hemlängtan så blev det jobblängtan! Tänk att man kan trivas så som jag gör på hunddagiset! 

Efter jobbet så åkte jag till högdalen där Manuel mötte mig, vi gick till hunddagiset hämtade Madalfie och Ice  sedan köpte Manuel pizza till mig och vi gick hem för att  äta och ha en mysstund, titta tv och jag bara kasta mig på sängen, var helt slut i kroppen.  MEN  efter jag ahde ätit upp fick jag skuldkänslor att ajg ahde varit borta Från Ty,Ice,Alf så  gick ut i skogen i 1,5 timme. Direkt när vi kommer ut börja det regna och jag bara orka inte så jag stod och skrek i regnet alla fula ord! Var så irriterad! Medan hundarna  inte tyckte det var så kul i regnet.
Sedan bestämde jag mig för att låsas att det inte regnade och helt plötsligt kom solskenet.
Så passade på att fota! 

Sedan hem 19:00  Kasta mig på sängen och  klaga  på att  jag inte kommer ha någon fritid i sommar har värsta ångesten vill inte jobba. haha  mina hundar gav mig onda ögat och tycker jag var fett jobbig som klagade men somnade sedan om...

Må gott  en trött Felicia och de glada fyrtassade


 
Vaknade tidigt och knappt vaken tog jag mig upp och letade efter linserna.  Sedan åkte jag till stan för att hämta  min nya glasögon som kommit kostade hela 1800 kr MEN  man måste juh kunna se!  Speciellt om man är blind utan glasögon som jag är!  Är nöjd med mina nya glasögon i alla fall :)

Sedan mötte jag upp Manuel som hade med sig Ice och Alfons till mig och han fick mitt busskort.  Sedan mot jobbet där jag hade en underbar dag. Var i hundrastgården med alla dagisvovvar då det helt plötsligt skulle  kliva in en kvinna med sin pudelvalp. Vi bara hallå vad gör du?  Hon bara jag tänkte bara komma in.  Vi bara  du får vänta tills vi ska gå.  Vilka människor det finns! XD 

Har skrattat en massa på jobbet, med andra ord jag kommer leva länge tack vare humor från Felicia!  Vi har tränat med Alfons,Ice och achilles rätt  roligt att träna trippel men inte enkelt!  Och mindre enkelt att fota! Har regnat  största elen av dagen men man har ändå varit glad!  :) 

Efter jobbet gick jag, Felicia och vovvarna  till Coop för att köpa nya bollar! Och när vi stannade för att fixa kopplena så stannade Ice och satte sig ner och skulle bajsa. Felicia kollar ner och lyckas precis ta undan sin fot innan Ice  bajsade. nästan så han bajsa på hennes sko!  Jag höll på att dö av skratt!
Jag köpte  4 bollar  för  40 kr! :D  Billigt oh bra!  Gav 1  till Achilles! :)

Sedan begav vi oss till hundrastgården där vi släppte dom och de fick springa som galningar! De hade super mega kul. Men när de hade lekt klart så var bollen död och kvar fanns bara ett snöre! Så gav Achilles en ny boll som de kunde ha hemma :) 

Sedan promenerade vi och stannade för att hälsa på fåren och lammen vid en lite gård ungefär som en 4Hgård. Alfons ville valla och achilles brydde sig inte så mycket medans Ice gav ifrån sig ett skall.  Sedan travade vi  vidare. 
Stannade och fotograferade vid ett träd och på gångväg. 

Vi gick sedan till fontänen i Bandhagen för att hundarna skulle få bada. Ice och Alfons busade runt i vattnet medan Achilles stod  trygg på torra land!  :)  Sedan kom Manuel från skolan och  höll oss sällskap.  Tråkiga var juh att det regnade men men  man kan inte ha fint väder alla dagar!

Dagens Kvällens :
Skulle ut och rasta vovvarna på en kvällsrunda  kl 20:30  Det regnade och var storm. Vi kom ut och ingen av hundarna ville röra sig en meter!  Dom kollade på mig som
- eh du kan juh gå oh utföra dina behov men vi rör oss inte en meter i detta skitväder! 
Nehe , men dom kissade i alla fall efter mycket om och men sedan gick vi in. och hundarna var helt överlyckliga som slapp vara ute i stormen. 

Dagens låt
Hemsk dokumentär

Må gott MVH felicia och de fyrtassade


 
Idag hade vi haft inbrott på natten på jobbet. Känns så onödigt!
Förstår inte varför  människor rånar och inte kan skaffa sig ett jobb och sedan förtjänt saker istället för att bara  välja den enkla vägen och stjäla från andra! Som tur var så stal de bara en data men lämnade kvar internettet?  Haha  generösa  tjuvar!

På väg mot jobbet mötte jag ett annat hunddagis  som var ute på promenad. När jag mötte dom i tunneln så frågade dom om jag kunde stanna innan tunneln och backa upp på gräset så de kunde gå förbi med sina hundar som sliter och slänger sig i kopplet och gör utfall. Jag backade  2 steg och dom bara ne du måste backa långt bak upp på backen!  Då blev jag faktiskt irriterad! Kan dom INTE hantera sina hundar och hålla koll på dom så bör de INTE gå på allmän väg!  Jag stod kvar och sa:
- Ursäkta jag har faktiskt lite bråttom (fast jag hade inte det) och har inte tid för det här och måste  kunna  få gå förbi! 

Då gick den ena tjejen förbi helspänd i kroppen och hundarna kastar sig i kopplarna och gör utfall.  Jag och mina  vovvisar står stilla  och bara väntar på att de ska gå förbi.  Sedan den andra tjejen med dagishundarna tar  sina hundar och springer upp i skogen. För jag börjar promenera när den första tjejen hade gått förbi.
Blir så trött på att möta dom samma problem varje dag!  Det värsta är när hundarna kastar sig på varandra när de inte vet var de ska ta ut sin energi....

Men dagen på jobbet har annars varit underbar. Bra personal och man får sig alltid en massa goda skratt och blir på bra humör! Achilles,Ice,Tyson har busat hela dagen och Alfons har som vanligt varit domare! Kul att se  dom alla fungera så bra ihop dock blev Ice irriterad när Tyson och Achilles lekte. Han vill juh att all uppmärksamhet ska riktas på honom. -_-  han är "all-uppmärksahet-på-mig-hund" Felicia fotade hundarna medan jag trimmade en hund. Sedan var  vi även ute  på rundor med dagishundarna inte lika kul då det regnade ,blåste och inte alls var trevligt väder. Tur man har trevligt sällskap med Felicia!  Har även införskaffat 2  flytvästar och även köpt en hundbur, alltid bra att ha när man sedan skaffar bil.

Efter jobbet begav vi oss hem och Felicia och Achilles gick åt ett annat alla mina vovvar blev super ledsna då "flocken"  splittrades.  Men vi ser juh dom i morgon :)  Kom hem och åt pasta med ostsås och sparris gött! 
Sedan var jag juh super sugen på Ben ´n Jerrys Cokkie dough som Felicia och jag hade snackat om hela dagen!.
Så cyklade och köpte det.

kl:21:00 börjar filmen Loser på 6:an så den ska vi faktiskt se!  Då jag aldrig sett den :)
Så blir mys i sängen med vovvisarna, glass och bara slappna av medans det regnar ut förhoppningsvis :D

Dagens underbara låt :)

Må gott MVH
Felicia & de högt älskade fyrtassade

 
Underbart väder sol,blå himmel och grönt gräs.  Dock är Ice  fortfarande halt och har fått vila sig största delen av dagen. Medan Alfie och jag har busat med vattenspruta.

Ice träning: Vi håller på att träna in ett nytt kommando nämligen Pallen. Ice är så lättlärd och fattar snabbt vad man menar. Vi använde oss av frishaping med hjälp av klicker. Älskar att se honom få tänka själv och när han bjuder på en massa beteenden.  Än så länge har vi kommit så långt att han går upp på pallen och kan snurra halv varv åt höger och vänster men han kan inte gå ett helt varv runt än. Då han gärna vill behålla ögonkontakten

Vi har dessutom tränat sök utav pengar. Och hans nos är verkligen på topp och han letar tills han hittar pengen. han är envis och det är en bar egenskap!  Han var väldigt pigg och glad när han fick arbeta.

Alfons träning:  Han är alltid på tränings humör och är den hunden man måste peppa lite, han är en mjuk hund och otroligt lättlärd.  Idag tränade  vi lite på pallen och det fungerade bra.  Han  gick upp och kan snurra runt ett varv på pallen. Vi körde frishaping med hjälp utav klicker. 

Sedan blev det sök utav pengar då jag hade gömt 1kronan på hyllan men Alfons nosade lätt upp den och blev jätte stolt när han hittade den. Han älskar att söka efter saker och  verkligen jobbar hårt för att det ska bli rätt.

18:00  Bege mig hemåt trött efter jobbet, fotade självklart på vägen hem och kastade boll med Madalfie och Ice fick träna passitivitet med platsliggning utan koppel. Och han avr faktiskt duper duktig! :) 

Kom hem och då hade min älskade Manuel lagat mat ♥ Och precis när jag skulle börja äta ringde Sofia  och fråga  om vi kunde låta hundarna aktiveras och jadå självklart sa jag!  Hon stod juh redan nedanför mig med bilen! 
Så hon kom upp till mig så jag hann äta upp.  Tog med Tyson och Kyo ut och så gick vi till fotbolls planen och kastade boll åt Kyo och Tyson.  Människor kollade på mig som låg ner på marken och fotade hundarna.
Till sist skrek jag lite halvt högt: 
- Ja jag ligger ner på marken! och kollade på dom! 
haha  hatar när människor glor det är så oförskämt!

Dagens underbaraste låt, älskar hans röst!

Det här var vår dag hoppas ni haft lika underbar!
Kramar från oss Felicia och de fyrtassade 
 
 Underbar dag! 
Vackert väder sol,blå himmel och grönt gräs!  Kom tidigare till jobbet bra att man trivs! :P  Skulle låta Ice gå och rasta sig i skogen som är utanför mig, då haltar han inget alls sen när vi är på väg mot dagiset  haltar han hela vägen och håller han kopplad. Han haltar extra mycket när det går människor förbi, nästan som han inte kan gå på benet! Sen när dom har passerat så  går han normalt igen och haltar bara lite. Ice= drama queen= pinsamt
Alfons är fortfarande lite dålig i magen men annars  som vanligt.  Busade med honom på jobbet genom att spruta med en vattenspruta på honom. Han totalt älskar det! :P
Blir att skaffa vattenpistol sen!

På jobbet tog vi alla hundar till hundrastgården som tur var så fick vi hundrastgården av tjejen som var där förre oss. Det var verkligen snällt! Ice fick följa med och han busade lite och sen på vägen hem haltade han inget alls? 
Märklig hund han är...

Vi på jobbet hade även fått hembakade kakor av en hundägare till en hund vi brukar rasta så gulligt! 
Stod sedan och pratade ett bra tag med en trimkund om utfodring av hund och hur hennes hund var o s v. 
Sedan efter jobbet begav vi oss raka vägen hem för att vila oss.
Fint väder men jag var helt slut i kroppen och vill att Ice ska vila sin tass.

Jusste  Jag har klippt mig också :D  gjorde det själv men blev faktiskt bra tog dock bara topparna!. Super nöjd!

Vill även säga ett stort Grattis till Sandra med Nemo, som nu kan vissa tänderna utan att hugga! 
Duktiga ni är som har tränat flitigt på det, lev så glad när jag läste det <3

Har lyssnat på den här låten sååå många gånger! :P

Må gott MVH Felicia
 
Stackars Alfie som var dålig i magen och dumma matte som inte fatta något alls! Han försökte säga till mig typ 4 gånger att han ville gå ut, jag var inte helt vaken så  jag sa åt honom att gå och lägga sig.  Så han råkade göra nummer  2  inne.  och Alfie har ALDRIG  gjort något inomhus.
Efteråt skämdes han verkligen och var jätte ledsen och jag kände mig så himla dum som inte hade vaknat.
Sedan gick vi ut då  bajsade han 4 gånger stackaren :/

Men hur som helst så var han piggare senare, så  vi åkte till Ålderdomshemmet.
Där vi var på en ny avdelning  2.an. Personalen var jätte trevlig och även de äldre som bodde där.
Vi satt och pratade länge och Alfie gick lös runt till alla och hälsade. Han var super duktig och lycklig.
Han la automatiskt huvudet i knäet när han hälsade och skulle vara de nära. Han hittade en äldre dam som han verkligen gillade och som gillade honom. Hon kastade en penna och "Anton" hämtade pennan och hon gav honom godis. De tyckte verkligen de var kul att träna med honom.

Fikade gjorde vi också, jag fick morots kaka med vaniljsås och te och solens strålar lyste upp rummet.. Vi satt och pratade om var de kom från och om matlagning.  Trivdes verkligen i deras sällskap och de var verkligen glada över att jag och"Anton" var där. Personalen ville att vi skulle vara på den här avdelning varje helg. Kändes jätte kul att vi var så uppskattade.

Senare så visade vi lite trick som slalom,tittut,mellan,runt och spinn och alla applådera och skrattade. Kul att vi kunde underhålla dom. Efter 2 timmar när alla gick och la sig begav vi oss hem och tackade för oss. Så 'är nöjd med praktiken och stolt över "Anton". han fick bada lite på vägen hem och han av glad då det var väldigt varmt.

Direkt när jag kom hem så  berätta min kille Manuel att Kelly hade ringt så ringde upp henne. Och vi bestämde att träffas utomhus med en utav hennes kompis.  Tog med mig kameran för att fotografera dom och hundarna.  vi gick till fontänen så att hundarna kunde få svalka sig i vattnet.  Sedan gick vi och fotade på ängarna och på berget.
Så en härlig eftermiddag med  hundbus,och fotografering.  med vackert väder :)

ICE HALT -_-
Jaha då är det Ice´s tur att bli halt han har fått samma som tyson trampdynan skuren så  blir vila några dagar framåt. Stackare <3

Vill även skicka styrkekramar till Achilles som är dålig med sin lilla tå och hans matte  Felicia ♥ 
Dagens låt

Må gott MVH Felicia och de fyrtassade
 
kl:8:oo  Godmorgon då var det dags att vakna, fixa i ordning sig och ta  Ice och tyson och bege sig mot Norrtälje.
Tog 1 timme och 38 minuter innan man var framme!  Som tur var så skötte sig Ice elegant och sa inte ett ljud!  Tyson sov på sätet bredvid mig.  Tunnelbana+tunnelbana+buss. Inga bilder då jag glömde kameran men vet att det var någon som filmade. Så kanske kan få tag i dom.

11:00 i  Norrtälje, Blev vi hämtade av Linda (Filmdjupsgrupps ägare) med bil och åkte ca 10 minuter till en 4H-gård. Där fixade vi i ordning alla saker till hästen och ja cdspelaren. Ice var hyper när vi klev av bilen och hade verkligen samlat på sig energi och var som en studsboll som bara ville explodera. Tyson pep för Ice pep  dom bildar verkligen team mot mig!  Men Tassen slutar i alla fall direkt när man säger till.  Ice kan man inte prata med utan där kör vi mer kropps blockeringar.  Band fast Tassen så jag kunde fokusera på Ice. Efter ett tag lugnade han ner sig och hälsade faktiskt på en ponny som var 14 år.  Jätte vacker!  hade ett blått öga och ett brunt.  Han avr super duktig då han förra gången stod och skällde på hästarna som en galning.  Men nu sa han inget alls! 

12:00 Då hade vi uppvisning. Började med Ice som var in som numer 2.  hade skinka som belöning.  Och vi hade en fartfylld låt som jag hatar MEN som passade Ice perfekt nämligen: Loreen Euhphoria. (Vi improviserade)
Han var verkligen på hugget  i dag och hade full fokus på mig!  Blev helt impad :O
Vi körde mest Boom, slalom, backa men även mellan, tassarna på fötterna,tass,andra,runt, famn
men är super stolt över Ice  när det var andra hundar i publiken, barn och massa djurdofter.

Tyson.- Han var jätte taggad och vi körde Boom, över ,mellan, tass ,andra ,tittut. Sedan var han lite segare och bara
- Men hallå kan jag få min j**la boll nu eller?! 
men han var ändå taggad och vi körde på ett tag till och sedan skulle jag ge honom skinka som belöning. han bara usch!  Så jag gav bollen. haha knasiga vovve!  Men stolt över min Tass som ignorerade djurdofter,publik oh allt ♥

Sedan traskade vi där i från för att ta oss hemåt och då var det jätte varmt!  Ice och Tassen fick bada i en liten sjö och sedan traskade vi mot stationen. På vägen hem låg Tass i sättet och Ice på golvet sa inte ett ljud somna direkt.
haha kan säga det gjorde jag också!  Sedan vaknade vi alla 3  upp i Stockholm. På vägen hem träffade vi en sheltie som kastade sig på Tass men jag hann ta bort tass innan han fick ett bett av den andra hunden. Blir så arg på människor som inte har någon koll  (ägaren gick oh pratade  med en kompis och  hade ingen koll på hunden -_-) 
tass och ice  kollade bara  och sedan traskade vi iväg hemåt

14:45 Hemma, lämnade Ice  och sa hej till min älskade Madalfie som hade varit hemma med min pojkvän under dagen och ensam typ 1 timme. Kastade i mig lite mat eftersom jag inte ätit på hela dagen. ris+fisk på 5 minuter!  Sedan Fick min svärmor låsa dörren eftersom Alfie oh Ajsen öppnar dörrar! -_-
Tassen och jag åkte iväg mot  Ålderdomshemmet

Praktik på ålderdomshemmet

Tyson var  jätte glad på väg mot praktiken. han visste dock inte vart vi skulle då han aldrig varit där.  När vi kom fram skyndade vi oss till ålderdomshemmet och kom in för att arbeta 16:30.  Vi fick ett trevligt välkomnande och jag pratade en hel del med personalen och det var en som hade amstaffmix hemma så hon tyckte verkligen om Tassen. Jag berättade en hel del om vad Terapihund innebär och varför vi gör utbildningen. De var positiva till att vi var där i alla fall.  Sedan var det dock många som var lite osäkra på Tassen då det tyckte han såg läskig ut men efter ett tag så vågade de flesta hälsa.

Tassen har nu fått sitt arbetarnamn= Bamse och  Dante

Bamse  visade även upp lite trick som att apportera telefon och 1kronor och många av personalen och de äldre blev  imponerade. Tränade även med en äldre dam som kastade 1 kronan och Bamse kom och lämnade kronan till henne. Hon klappade även på honom. Bamse var lite uttråkad när han låg ner men sa jag till honom så låg han stilla och bara kolla sig omkring.  Tycker hans första dag på praktiken blev väldigt lyckad.
Stolt över honom ♥

17:30  Hemma helt slut! Ice och Alfie  hade skött sig jätte bra så alla 3 fick ben och sedan mat. Nu ska vi njuta av vår Lördag och ha mysdag!  Det har vi förtjänat!  Dock ska Alfie ut oh leka innan det är dags att vila XD

Dagens låt

Dagens låt 2
Må gott MVH felicia och de fyrtassade
 
Idag har alla 2 vovvisarna fått vara hemma med min pojkvän och bara ha en härlig vilodag med massor av mys.
Mötte upp Felicia och achilles vid busstationen, Achilles blev super glad gullungen <3
Det var en härlig stämning på jobbet tog alla hundar till hundrastgården där vi busade en massa! 
Älskar att se hundar glada, en härlig känsla! 

Efter jobbet åkte jag till Smarteyes tog ut mina linser och satt oh vänta en halv timme på synundersökningen. Den här halvtimmen var grymt jobbigt jag är juh nästintill blind ser inget utan glasögon eller linser. Men men efter synundersökningen så beställde jag 2 nya glasögon som ska komma om ca 10 dagar skönt det! :)

Kom sedan hem och tog ut alla 3 i regnet till lillskogen precis utanför mig och släppte dom lösa helt plötsligt kom en hare och kollade på när vovvarna lekte. Alla stannade upp haren och hundarna kollade på varandra sen hoppade haren i väg och hundarna fortsatte att leka!  Sedan kom det det 3 harar till och stannade upp oh kollade! haha verkligen en rolig situation ser ut som att hararna och mina hundar kommunicerar.  Hararna är inte alls rädda för hundarna  nästan som dom är vänner :)
 
Jobbet:  Har varit roligt! Var härlig stämning och Felicia var juh så klart där! Vi var i hundrastgården i över 1 timme, ice var även med alla dagishundar och lekte! :)  När vi var på väg tillbaka mot hunddagiset så är juh alla trötta och lugna förutom Ice som är en riktigt Pajas och alltid ska vara märkvärdig! Tur att han har fina Achilles att leka med och få ut sin energi med :P

Efter jobbet gick jag till hundrastgården med Tyson,Alfons och Ice på väg från jobbet. Släppte alla 3 där inne  och oj vad dom sprang höger,vänster fram och tillbaka. Vilken energi dom har!  Dom blir aldrig trötta! 
Men efter 1,5 timme bestämde jag mig för att gå hemåt.

Idag badade Tyson för första gången för i år vid fontänen han tyckte det var super skoj! Och plumsade i för att hämta bollen och sedan upp igen. Var så kul att se honom så glad och galen!  Han är verkligen grym! 
Gick förbi hundar,människor,barn hela tiden eftersom det var i centrum.
Han var som sagt lös hela tiden med fokus på mig. Fanns även en schäfer som gjorde utfall mot Tyson och Ty-ty bara ignorerade den andra hunden och busade med mig! 

TYSONS PAPPA
Han lever och är omplacerad hos en annan familj fick jag veta idag!  Den förra ägaren till Ty-ty´s pappa kom fram och hälsade på oss idag och var jätte glad över att få se Ty-Ty´s  (han har träffat honom en gång innan).  Han  berättade om Ty´s  pappa och  om  hans stamtavla o.s.v  Skulle vara grymt kul att träffa hans pappa någon gång men men får se om det är möjligt. Hans mamma är bosatt i Norrköping i alla fall. 

Övrigt: Städat fint här hemma ,dammsugit skakat hundbäddar,dammat,rensat! :)
Dagens "braiga" låt

Må gott MVH Felicia och de högt älskade fyrtassade
 
Jobbet:  Var härligt mycket sol och blå himmel och grönt gräs utomhus!  Vi tog alla hundar till hundrastgården där man såg att vissa verkligen hade sommarkänslor och var totalt tokiga och sprang,hoppade och busade.
Sedan sov alla lugnt och fint! :)

Efter jobbet gick Jag ,Ice,Alfons, Felicia och Achilles till en fontän där vi tänkte att hundarna skulle bada.  Alfons var först  att hoppa i och hämta bollen.  Var nog skönt att svalka sig då det var rätt varmt idag. 
Jag är så stolt över Ice  som också badade jag fick hjälpa honom ner första gången så han skulle förstå att det inte var farligt att stå i vattnet. Då han alltid har varit rädd för ljust den vattenfontänen då det sprutar ut vatten enda sen han var liten.  men när han upptäckte att han faktiskt fortfarande levde när han var i vattnet så tog han och hoppade runt i vattnet, gick och nosade och tyckte det var jätte skoj!  Sedan hoppade han från kanten och i vattnet när vi kastade leksak i! Han lekte även med leksaken genom att ta tassen på så den åkte ner och sen kolla han när den flöt upp. Duktiga Ice ♥

Achilles var lite mer rädd från vattnet så han höll sig på torra land.  Var juh ingen trappa ner så var antingen hoppa i eller stå på land. Achilles var så frustrerad över att se Ice som retades med leksaken i vattnet.

Tyson och jag var sedan ute och busade själva med leksak :)

Må gott MVH felicia och de fyrtassade