I nästan 1,5år har han bott hos mig.
Känns som om att han alltid har bott hos oss och varit en del av flocken.
Första dagen jag hämtade honom, visste jag inte alls hur han var i psyket.
Min första tanke var att ta honom så han slapp avlivas och sedan försöka omplacera honom.

Första dagen:
Han blev rädd bara man höjde handen eller höjde rösten. Då la han sig på rygg och kissade på sig. Eller så kröp han ihop till en liten boll och darrade i hela kroppen.  Min tanke var att han hade blivit slagen tidigare.  Han reagerade även på kedjor. Han hade även klobrott som de förra ägarna hade inte råd att fixa hans klo.  Han skulle avlivas pga att ägarna ville få sålt han på direkten och när dte inte gick tillräckligt snabbt ville de avliva honom.
Jag och Elin fixade hans klo tillsammans och han sa inte ett pip, när allt var klar omfamnade han oss med pussar.
Det var som om han blev lättad att vi inte skulle slå honom. 

Dagarna gick och han kom fram allt mer och mer och blev bara gladare och gladare. Men var väldigt ljud och kroppskänslig. Så fort man pekade på något så kastade han sig ner på marken.  Gjorde ont i hjärtat att se honom så här.  Man undrar vad var det som hade hänt honom? Han hade ingen muskulatur i kroppen och pälsen var risig. 
Han åt fodret Doggy när han kom till mig, men vi bytte snabbt foder och hans immunförsvar börja sakta men säkert byggas upp.

Hans första kompisar var Pumin Mikksen, Alfons & Hilda softis.
De här 3 hundarna hjälpte honom att sakta börja lita på människor igen.  Alfons & Hilda uppfostrade honom och visade att människor inte var så farliga medan Mikksen visade han den roliga sidan av livet, leka ,leka leka och pussas. Mikksen visade även sina älskade leksaker som han delade med sig.

(Beklagar för dåliga bilder men de är de enda som finns)
Tyson är  för evigt tacksam för den hjälp han har fått av de här underbara hundarna men även underbara Elin som har varit med från början och hjälpt till med Tyson. Så stort Tack säger vi ♥
Tyson personlighet idag:
Han är en stabil hund som är kropps och signalkänslig inte rädd för skott. Självsäker och ganska undergiven.  Han kastar säg aldrig in i något utan tar allt med lugn och ro. Han älskar verkligen alla och är alltid glad.
Kräsen att äta, hatar korv men älskar fisk.
Han gillar inte att vara ute när det regnar och fryser lätt.

Han har som sagt blivit påhoppad 5 gånger av andra hundar men är fortfarande stabil. Jag ä r imponerad hur han har utvecklas hur han vågat komma ut och vara sig själv. Han tror det bästa bom alla

Min underbara Tyson ♥
 
Jag är så sjukt trött!
Jobbat 9:00-17:00
Igår 9:00-23:00

Känns jobbigt att vara borta från mina 4 högt älskade älsklingar ♥
Men jag vet att man måste jobba och jag ska inte klaga då jag trivs så sjukt bra!
Tråkigt när det är så tråkigt väder och dagarna blir allt kortare oh kortare

Det värsta är att åka kommunalt tror jag har blivit åksjuk! :S Illamående och dunkande huvudvärk! Sedan lite smått panik det är överfullt på tunnelbanne tågen. Och alla människor står så tätt intill ,det finns knappt någon luft att andas. Gah ja jag har panik i små utrymme! Så ja astma medicinen ska med när jag åker tåg.

Idag var jag ute i regnet och mörkret och kastade pinne me vovvisarna och tränade freestyle. Den bästa känsla i värden när det bara är vi och tiden stannar ♥
 
Idag skulle jag jobbat från kl 9-5 men jag hade råkat ta fel på tiderna så jag trodde jag jobba från kl 5.
Var så arg på mig själv att jag hade blandat ihop tiderna.  Men gick in på en sida där jag är medlem och såg att en kompis hade ritat en bild på mig och hundarna, blev så himla glad! Det gjorde verkligen hela min dag!
Tack Therese! <3

WP TRÄNING
Jag träffade istället Kicki och lilla Tubbe.  Tyty blev jätte glad! :) 
Vi satte på wp selet och spände fast vagnen och så gick vi iväg mot djuraffären då kicki skulle köpa kattsand. 12kg åkte på vagnen och det drog han sedan hem igen.  Han börjar bli bättre på höger och Fram, stanna kan han helt.
Vänster har vi även lagt in som kommando idag och funkar bra.
Bjuder på en liten film ignorera min fula röst!  XD
Ice & Alfons har jag tränat Freestyle med idag på ängen utanför mig. Det var duktiga och det vi mest tränade på var distansträning. Är nöjd med deras prestationer och att de hade bra koll på mig och ignorerade allt i närheten.
Träna i regn är  inte det roligaste men det går.  Sedan tränade vi även att hälsa på människor som ville hälsa.

                                   Är man stor måste man vara snäll ♥

                                                                                 Fotograf: Kicki Uppman
 
Idag har hundarna fått träna wp.
Först Tyson som drog vagnen, vi gick till djuraffären med Kicki oh Tubbe dit. Fick många trevliga blickar men även många otrevliga blickar. Det roligaste var juh oh se Tubbe trava på precis bredvid vagnen.  Vi köpte 15 kg  hundmat som Tyty drog hem igen han har även börjat lära sig höger och fram.

Sedan bytte vi hund till Ice. Han hade sån energi idag! 
Med honom gick vi till Svedmyra för att handla varor som sedan han drog tillbaka. Han var glad som man bara kan bli. Först ville han helst hoppa jämfota på alla fyra när han börja dra vagnen men sedan lärde han sig att gå lugnt och dra.

Sedan 18:30  Var jag och Alfons på sista gången för vår tävlingslydnads kurs hos Frida Binette.
Det var väldigt lärorikt och intressant. Alfons har varit jätte duktig och har bra stadga i alla moment.

Vi tränade 
- platsliggning
- diskuterade regler
- framåt skickande
- Distans belöning
- tandvisning

Har varit jätte nöjd med kursen och känns lite tråkigt att den helt plötsligt är slut. Men för väl ta oh anmäla mig sne till andra kurser.

Må gott MVH Felicia
Och de fyrfotade vännerna
 
Fotograf: Therese Hybner
En dröm ska gå i uppfyllelse! 
Jag har längtat efter det här så länge och har äntligen tagit det stora steget och anmält mig till att börja hundinstruktörs utbildningen. Jag känner mig så glad så jag kan skrika.
Utbildningen sker via Hundens hus i Stockholm.

Jag tror det här kan passa mig perfekt då jag älskar att lära ut om hundinlärning.
Det pirrar i hela kroppen och jag känner mig taggad till att börja studera.
Känner att jag gjorde rätt val och är så nöjd!

Stort tack även till min underbara pojkvän om stöttar mig med mina drömmar ♥

Övrigt: Jobbat från 9:00-17:oo Trivs verkligen toppen på mitt jobb

MVH Felicia och de fyrfotade vännerna
 
Jag har knappt sovit 3 timmar inatt var så sjukt trött när jag vaknade! Men jag tog mig upp och Alfons lika trött som jag. Vi glömde nycklarna hemma men lyckades komma in i alla fall som tur var!
Alfons han har kelat en massa på jobbet, busat med sin bc kompis och åkt permobil för första gången sedan somnade han i famnen.

Är så imponerad av hur Alfons hanterar olika situationer, han har sådant lugn inom sig. han är trygg i sig själv och har en sådan stor:  will to please till andra människor. Han vill alltid  finnas där för en men kan även finnas där för andra. Tycker om att han kan dela med sig av sig själv till andra. Stolt över min Alfons som har utvecklats så otroligt mycket på de senaste åren. Från att han kom till mig tills idag. ♥

Haft en underbar dag och konstigt nog inte varit trött men det kommer nog imorgon! XD
Ice & Tyty var jag även ute med när jag kom hem kl 18:00 ska väl försöka aktivera dom också inomhus med förflyttning av en sak till en annan.

Ta hand om er kram Felicia och de fyrbenta vännerna <3
 
Idag träffade jag Johanna kl 13:00 med alla 3 hundar!  
Vi bestämde oss för att ha en sista fotodag innan Johanna skulle åka tillbaka mot Sundsvall.  Var jätte roligt att fotografera mitt bland allt vimsel alla barn som sprang och ställde sig och kollade på när vi fotade. 
Jätte roligt att snacka och försöka få alla 3 hundar på 1 foto! XD
Med andra ord nöjd med fotograferingen. 
Kommer dock sakna Johanna & Indra när de försvinner hemåt!

Kl:17:00  Jobba som personlig Assistent.

1:00 Ta sig hem mitt i natten!  Jadu att att sig hemåt är alltid ett äventyr fullt med massa fulla människor, raketer på tunnelbanan med andra ord man vet aldrig vad man kan stöta på! Som tur är så har jag Alfons som åker med mig och är hur cool som helst.

Nu ska jag sova så sov gott underbara ni
Kram //Felicia och de fyrbenta vännerna
 
Idag träffade jag underbara Therese kl 11:00 . Vi var utomhus och fotograferade Tyson, Alfons, Ice i höstens underbara färger. Jag älskar hösten det är så vackert! Therese fotade även mig tillsammans med hundarna. 
Är så glad över att jag har någon som kan fota mig med hundarna då det är näst intill omöjligt tycker jag!
Therese visade även lite inställningar på kameran tack snälla du för en underbar dag ♥
Efter allt fotande gick vi in och snackade och åt lite mat är juh kallt utomhus i bara 6 grader!

Kl:15:00  Åkte Therese hem

Kl:16:00 Träffade jag underbara Johanna och hennes fina Indra♥  Jag hade med mig Tyty oh Alfie.  Vi tog och fotograferade hundarna bland alla löv och hundarna var verkligen jätte duktiga när man tänker på omständigheterna:

- 1 vit boxer kom LÖS springande mot oss i full fart!  Ingen ägare syntes till! Jag och Johanna ställde oss som en mur mot hunden och gjorde oss så stora som möjligt oh flaxade med ben & armar. Indra & Alf skällde och Tyty gnällde av glädje. vad säger man "kamphunden" är farligast!?

- Barn som kom fram och klappade Tyty utan att fråga+ en vuxen. tur dock att Tyson inte är farlig!  Dock försökte de tagga honom att leka med en vante då gick jag dit och sa att så kan ni inte göra. Hon bara okej så fortsatte hon! -_-

- En cyklist som tydligen var tvungen att cykla på gräset just precis där vi fotade när det fanns en gångväg 4 meter bort!?

Tack Therese & Johanna för en helt underbar dag!
Kram Felicia och de fyrbenta vännerna ♥ 
Johannas ögon är magiska!
 
Idag har jag sovit ut till kl 1 så sjukt skönt! Tyson ville inte vakna och gå ut då det var blött ute och det blåste jätte kallt.  Min lilla björn som vill gå i ide! ♥

Sedan har jag ÄNTLIGEN fått mina snygga halsband 3 stycken från USA. De här tre halsbanden hade jag tänkt att använda när  hundarna ska arbeta som terapihundar. Då halsbanden utstrålar barnslighet med ljusa glada färger som man blir glad ut. När man ser hundarna med de här halsbanden så borde man inte bli rädd tycker jag.
Även Tysons blå/rosa/gröna halsband som han vann har kommit! Om ni är intresserade av ett liknande halsband så kan ni beställa från Hundshopen sök på fb så kommer det upp en sida! :)
                                                                                                JOBB!
Idag började jag jobba kl 17:00 hade med mig Alfons på jobbet och de blev väldigt uppskattad både från den personen som jag jobbar åt och från Alfons sida. Han låg och kelade i knäet en lång stund och verkligen njöt av varje sekund. Han var inte alls rädd för permobilen! Han är för underbar när han verkligen ger allt.
Skulle ha koll så fort personen körde iväg. Jag tror att Alfons kommer bli en underbar terapihund när han är färdigutbildad <3

Ville även berätta att kl 19:00 idag tände vi ljus för de hundar som har blivit ihjälskjutna av poliserna. Det är så sjukt och tragiskt! RIP :( <3                                                  
                                                            På vägen hem från jobbet så tränade jag oh Alfie

Ta hand om er alla underbara!
Kram från oss Felicia och de fyrfotade vännerna <3
Dagens låtar! :LÅT 1
LÅT 2

 
Idag har jag varit så sjukt trött sov jätte dåligt!  När jag frågade om Alfie  ville följa med så ville han tydligen inte det, han ville hellre ligga oh mysa med husse i sängen.  Trött som jag var gick jag mot jobbet, regnade gjorde det också! -_-

TÄVLINGSLYDNADSKURSEN:
Jag hann precis hem och hämta Alfons sen åkte vi till kursen som hålls av underbara Frida Binette.
Alfons han var jätte taggad då han fick träna med  korv, nomnom nom tyckte han!
Vi tränade på
- Platsliggning, och det fungerade verkligen jätte bra han hade full fokus och lyssnade och fattade precis.
- Fritt följ Där var det jag som tyckte att det inte gick så bra men Alfons kötte sig galant och vi börjar få in rytmen hur det ska vara så jag är super nöjd.
- Kontakten
- Stanna under gång det fungerade toppen

Var jätte lyckt träningspass  och är så stolt över Alfons, att jobba med en bc är en mjuk lätt känsla underbar.
Sedan när vi väntade på bussen apporterade Alfie korv från marken. Min duktiga prins ♥

ICE: Var ute på kvällspromenad med mig,Kicki och hennes söta Papillion. Ice hade energi till MAX medan jag var totalt död.  Motsatsen till varandra just idag. Regnadew även men det brydde inte han sig om.
TYTY: Har varit med husse idag,legat i sängen och gosat och sedan busat en massa. han är exakt som en katt hatar att vara ute när det regnar, han vill bara mysa och mysa. ♥

Nu ska jag se

MÅ gott MVH Felicia
Och de fyrfotade vännerna